Drumurile judetene sunt frezate și lăsate nereparate și nesemnalizate cu lunile. Ne scriu cetățenii, au apărut și filmulețe postate online. Drumul județean 203 de la Valea Râmnicului, înspre comuna Ziduri și celelalte din zonă este într-o stare deplorabilă. An după an este peticit și arată mai degrabă a zonă de testare pentru mașinile de teren.

Este mai mult de o lună de zile de când craterele au fost frezate și apoi abandonate. Orice traseu prin zonă devine periculos pentru șoferi și ocupanții autoturismelor. Nu poți să conduci ca într-o țară civilizată, e nevoie ca toată atenția ta să fie la gropi. Pozele sunt elocvente, dai din groapă in groapă, nu poți să eviti distrugerea mașinii, doar făcând tot felul de manevre care te pot arunca în câmp.

USR Buzău va implementa la nivel județean aplicația publică „Gropometru”, care va înregistra automat toate gropile din carosabil și va permite și adăugarea manuală a acestora.

Aplicația folosește accelerometrul telefonului mobil, un senzor care se regăsește zilele acestea pe toate smartphone-urile. El este cel care simte oscilațiile și miscările bruște, apoi le adaugă pe harta din aplicație. Apoi, cei care vin din urma pot vedea unde sunt gropi. Consiliul Județean prin departamentul ce are în atribuții administrarea rețelei de drumuri publice, va monitoriza tot timpul înregistrările aplicației și va acționa prompt pentru a evita accidente rutiere sau distrugerea autoturismelor.

Un număr de telefon va fi special alocat cetățenilor pentru a se putea face sesizări ale problemelor identificate.

Deviza noastră va fi, nicio groapă pe drumurile publice. Nu discutăm de un caz singular. Aceasta este metoda de lucru de foarte mulți ani. Gropile naturale sau cele prelucrate rămân lungi perioade de timp nesemnalizate și nereparate. Aceste metode vor deveni istorie!

#USRlaConsiliulJudetean #DrumuriFaraGropi

Text asumat de Gabriel Ionică – candidatul alianței USR/PLUS, pentru președenția Consiliului Județean Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *