Când vine vorba de electronică, puterea este esențială. Conectorii de alimentare acționează ca o legătură vitală între un dispozitiv și sursa sa de alimentare. În electronicele de larg consum, conectorii de alimentare sunt ceea ce conectezi la priza de perete. În scopul acestei discuții, aceștia nu sunt tipul de conectori de alimentare care interesează. Accentul și atenția vor fi acordate conectorilor de alimentare pentru utilizarea în echipamente non-consumator.

Conectori de alimentare- definiție

Conectorii de alimentare sunt dispozitive care permit trecerea curentului electric prin ei cu scopul exclusiv de a furniza energie unui dispozitiv (nu un flux de date, de exemplu, sau ceva mai complex). Deși poate fi utilizat cu multe tipuri diferite de electronice, clienții trebuie să găsească tipul specific de conector care se potrivește cel mai bine cu geometria electronică și nevoile electrice.

Conectorii de alimentare pot transporta fie curent alternativ AC, fie curent continuu. Prizele de curent alternativ permit conectarea dispozitivelor la sursa de alimentare primară a unei clădiri. Aceste tipuri de fișe și prize diferă în funcție de tensiune, curent nominal, dimensiune și design, în funcție de standardele naționale ale țării în care te afli. 

Acești conectori care transportă curent continuu au mai multe tipuri standard care nu sunt interschimbabile, ceea ce împiedică utilizatorii să încerce accidental să conecteze un ștecher și priză incompatibile. Acestea pot fi găsite pe dispozitive electronice, accesorii auto și pachete de baterii, printre o multitudine de alte produse. Deși nu este o măsurătoare obiectivă, un conector de „putere mare” este un conector capabil de obicei să transporte peste 30 de amperi de curent.

Utilizări ale conectorilor de alimentare

Deși vine în toate formele și dimensiunile și cu diverse abilități, opțiuni și accesorii, scopul unui conector de alimentare revine întotdeauna la un lucru extrem de important: puterea. Acești conectori sunt utilizați în principal pentru transferul de energie și este o sarcină pe care o îndeplinesc admirabil.

Există  o varietate de serii de conectori, astfel încât să poți găsi conectorii de alimentare de care ai nevoie. Toți conectorii de alimentare de calitate se laudă cu rezistență scăzută la contact, o caracteristică conștientă de mediu care economisește energie prin reducerea cantității de energie convertită în căldură în timpul funcționării.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *