Ultimă oră! Comuna Rușețu a rămas fără primar după ce Florin Snae a fost găsit incompatibil de ANI. Edilul şi-a desemnat soţia să facă parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripţie comunală, la alegerile din 2020.

Conform Agenţiei Naţionale de Integritate, Snae s-a aflat în conflict de interese administrativ în momentul în care „în perioada exercitării mandatului 2016-2020, a emis, la data de 20 august 2020, Dispoziţia privind suplimentarea personalului tehnic auxiliar pe lângă Biroul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 64 – Ruşeţu, prin care soţia sa a fost desemnată personal tehnic auxiliar al Biroului Electoral de Circumscripţie Comunală Ruşeţu”.

ANI mai precizează că primarul din Ruşeţu a încălcat prevederile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 – care precizează că „primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul I” –  coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019, în care se specifică faptul că „alesul local aflat în conflict de interese în condiţiile prevăzute de cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, are obligaţia să se abţină de la emiterea sau participarea /la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru soţ, soţie sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv”.

Soţia lui Snae este inspector la Registrul Agricol, iar la alegerile locale din 2020 a făcut parte din Biroul Electoral de Circumscripţie, ca personal auxiliar. Aceasta ar fi returnat suma de 1.260 de lei obţinută pentru activitatea de atunci. 

Edilul a contestat raportul ANI atât la Curtea de Apel Ploiești, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă magistrații i-au respins solicitarea de anulare a raportului.

Cu siguranță famila Snae va rămâne și fără autoturismul primăriei pe care îl foloseau mai mult în interes personal, asta după ce edilul a fost prins băut și a rămas fără permis. Ulterior, soția sa i-a devenit șofer! Detalii aici!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *