Comuna Padina și-a ales în sfârșit un primar de nota 10, Gheorghe Miu fiind noul lider local ales în urma alegerilor. Candidat al Partidului Național Liberal (PNL), Miu promite schimbare și prosperitate pentru comunitatea locală.

Despre Gheorghe Miu

Gheorghe Miu, un fiu al satului Padina, este bine-cunoscut în comunitate datorită carierei sale impresionante de profesor de istorie și cercetător. Locuiește în Padina pe strada Iordache Buga, nr. 86, și este licențiat și doctor în Istorie al Universității din București, deținând și un master în management educațional. Cariera sa cuprinde mai multe decenii de activitate ca profesor, cercetător și fost director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Padina. A contribuit semnificativ la educația locală și cercetarea istoriei comunismului rural românesc.

Motivația candidaturii

„Sunt un om de rând, un simplu cetățean, care prin această candidatură se implică în mod direct în viața publică a comunității din care face parte,” a declarat Gheorghe Miu. El subliniază că întreaga sa viață a fost legată de Padina, unde a crescut, a studiat și a muncit. Miu a scris monografia istorică a satului și a publicat numeroase lucrări de specialitate pe tema comunismului rural românesc.

Viziunea pentru Padina

Gheorghe Miu își propune să fie o voce curajoasă împotriva nepotismului și corupției care au afectat administrația locală. „Îmi propun să fac o schimbare reală în Comuna Padina, să pun capăt imposturii și corupției. Voi candida pentru funcția de primar al Comunei Padina pe listele Partidului Național Liberal,” a afirmat el. Miu dorește să transforme Padina într-o comună europeană, care să se dezvolte rapid din punct de vedere economic, valorificând resursele naturale ale moșiei Padina-Macoveiul: pământul arabil, petrolul și gazele naturale.

Susținerea și apelul către cetățeni

Gheorghe Miu a mulțumit conducerii județene a PNL Buzău și consilierilor locali PNL pentru încrederea și susținerea acordate. El a făcut un apel către cetățenii responsabili din comuna Padina să își unească forțele pentru a redobândi demnitatea și prosperitatea locală. „Împreună cu acei oameni de bună credință din comuna Padina, vreau să redăm moșia Padina-Macoveiul oamenilor de rând, cetățenilor comunei, acelora care din moși-strămoși au trudit și viețuit aici,” a adăugat el.

Proiect de comună

Proiectul de comună pentru Padina, propus de Gheorghe Miu pentru perioada 2024-2028, are ca scop eliminarea decalajului de dezvoltare dintre această localitate rurală și media indicatorilor de dezvoltare economică și socială ai Județului Buzău, României și Europei de Apus.

Obiective generale:
 • Actualizarea unui proiect de comună, defalcat pe planuri anuale, de 4 ani și 8 ani.
 • Elaborarea unui plan de absorbție a fondurilor europene prin proiecte de dezvoltare economică și socială a comunei Padina.
Obiective specifice:
 1. Dezvoltarea de proiecte europene.
 2. Dezvoltarea de proiecte prin PNRR și alte oportunități guvernamentale.
 3. Atragerea de investiții și investitori privați, în funcție de resursele și potențialul economic al zonei.
 4. Implementarea unui sistem integrat de protecția mediului.
 5. Dezvoltarea infrastructurii de transport.
 6. Dezvoltarea infrastructurii de utilități publice.
 7. Implementarea de proiecte privind servicii sociale și de sănătate.
 8. Promovarea valorilor tradiționale, culturale și sportive.
 9. Reabilitarea Școlii Vechi și a altor obiective cu valoare de monumente istorice.
 10. Întărirea parteneriatului cu ONG-uri și societatea civilă.

Gheorghe Miu propune un proiect complet de infrastructură edilitară, conform standardelor europene, care să vizeze îmbunătățirea calității apei, dezvoltarea rețelei de canalizare și extinderea infrastructurii rutiere și de telecomunicații. De asemenea, el subliniază necesitatea protecției mediului și atragerea de investiții în agricultură și industria extractivă.

Gheorghe Miu se angajează să transforme comuna Padina într-o localitate modernă, prosperă și bine administrată, în beneficiul tuturor locuitorilor săi.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *