S-a dat deja de veste în Buzău, că comercianții din Piața Crâng vor fi dați afară de Primăria Buzău, însă acest lucru era necesar datorită costurilor ridicate de întreținere și al utilităților.

Reporterul stiridinsursebuzau.ro, a mers pe teren, în Piața Crâng, unde se mai aflau doar doi comercianți, ce refuzau să furnizeze informații despre problema în sine.

,,Nu avem ce să mai spunem, ne-au rupt deja contractele.”- ne-a transmis un comerciant.

Din luna aprilie, Piața Crâng va deveni Bian Market .

Înțelegerea este una extrem de profitabilă pentru municipalitate, s-a parafat deja între reprezentanții S.C. „Piețe, Târguri și Oboare” Buzău și soții Ungureanu, proprietarii Bian Market. Conform înțelegerii, lanțul de magazine ar urma să preia clădirea pieței pentru următorii 5 ani, contra unei chirii lunare de 100 de milioane de lei vechi.

Liviu Ungureanu, proprietarul lanțului de magazine Bian Market.

Conducerea piețelor buzoiene s-a gândit la o alternativă pentru cei doi comercianți. 

În apropierea pieței, vor fi amplasate mai multe căsuțe de lemn pentru comercianți.

Întrucât căsuțele sunt foarte frumoase, nu puțini sunt trecătorii și cumpărătorii care spun că ar fi fost mai bine dacă erau lăsați piețari în ele.

August: ,,Îmi pare rău pentru comercianți!”

,,În Piața Crâng se mai aflau doar doi comercianți, costurile de întreținere sunt foarte mari. Însă vom închiria căsuțele de lemn și le vom amplasa în apropiere. Îmi pare rău pentru comercianți!” – a precizat Daniel August, directorul SC Piețe, Târguri și Oboare.

Reamintim că în anul 2011, cortul în care se desfășura Piața Crâng, a fost cuprins de flăcări, iar în anul 2018 a fost ridicată o nouă construcție.

Chiar dacă la acea vreme a fost o oportunitate pentru a amenja Piața Crâng, se pare că ideea modernizării a fost un eșec sau o ”afacere” fără clienți, datorită marilor lanțuri de magazine din apropierea pieței.

Românii preferă să achiziționeze legume și fructe de la marile lanțuri de magazine, cea ce îi fac pe țăranii și producătorii români să se reprofileze.

Foto: adevarul.ro, buzoienii.ro.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Comercianții vor fi dați afară! Piața Crâng devine Bian Market!”
  1. Bine au făcut. Era cea mai scumpă piață, acei,, comercianți,, nu scădeau din preț nici în ruptul capului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *