Meteorologii au emis, vineri, o nouă atenționare de cod galben de ploi torențiale în Buzău. În vigoare este însă și o avertizare de caniculă și disconfort termic.

Avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată a intrat în vigoare vineri, 31 iulie, la ora 10.00, și este valabilă până pe 1 august, ora 04.00.

În intervalul menționat, potrivit ANM, „la început în nord, nord-est și local la munte, apoi și în estul și sud-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină”.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe suprafețe mici 40…60 l/mp.

Manifestări specifice instabilității atmosferice, spun meteorologii, se vor semnala și în centrul și sudul țării, dar pe spații mai restrânse.

Reamintim faptul că în vigoare este și un cod galben de caniculă și disconfort termic. Temperaturile atmosferice vor ajunge la valori de 38 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *