Biserica Ortodoxă este una dintre cele mai puternice și mai influente organizații din România. O instituție care, în contrast cu misiunea sa spirituală, și-a construit un adevărat imperiu financiar ale cărui mecanisme de funcționare rămân în mare parte necunoscute pentru muritorii de rând și pentru instituțiile de control ale statului, scrie Recorder.ro, într-o anchetă publicată recent.

Ene Romeo, preotul unei parohii din mun. Buzău și totodată profesor de religie la Liceul Eminescu, a avut o postare publică pe pagina sa de facebook, prin care încearcă să înjosească publicația RECORDER, numind jurnaliștii, ca „niște jurnaliști”. Acesta încearcă să manipuleze prin postarea sa, ”prostimea”, pe modul și ce dacă fură, să fure că oferă o masă caldă sărmanilor.

Dorim să-i reamintim atât preotului respectiv, cât și celorlalți, că bisericile cu har sunt acelea din vârful munteleui, fără sponsorizări și nepoleite cu aur.

Asta deși o parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocați numai pentru bisericile din București, de la Guvern și din bugetul Capitalei, în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel.

„După mai multe încercări în care Biserica a refuzat să ne răspundă la orice întrebare legată de felul în care administrează fondurile publice, am decis să ne infiltrăm în interiorul sistemului folosind o identitate ascunsă.”, spune jurnalistul Victor Ilie.

Puteți vedea ancheta mai jos:

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *