O mare parte din blv. Nicolae Bălcescu va fi închisă definitiv traficului auto. Porțiunea de drum dintre intersecția cu blv. Nicolae Titulescu (Prefectură) și cea cu blv. Stadionului (Poarta Crângului) va deveni strict pietonală, fiind transformată într-o porțiune de promenadă pentru buzoieni.

Conform Campus TV,  octombrie va fi ultima lună din acest an în care circulația auto este interzisă în weekenduri. Pe acest tronson se vor amenaja piațete, locuri pentru jucătorii de șah, table, remi sau pentru sporturi în aer liber. Totodată, vor fi instalate aparate de fitness și va fi montat un sistem pentru captarea și refolosirea apei de ploaie.

Pentru ca zona de promenadă să poată fi continuată cu Parcul Crâng, fără ca buzoienii să fie obligați să aștepte la semafor, între parc și bulevard va fi construit un pasaj subteran.

Proiectul de regenerare urbană va fi finanțat din fonduri europene, iar realizarea lui ar putea dura câțiva ani.

Buzoienii sunt revoltați. Mulți spun că traficul auto se va da total peste cap

La aflarea acestei decizii, foarte mulți oameni și-au arătat nemulțumirea pe o pagină de socializare. Probabil că intenția Municipalității este alta, dar buzoienii consideră că odată cu interzicerea mașinilor pe tronsonul amintit mai sus, traficul auto se va îngreuna și mai tare, iar parcarea automobilelor riveranilor acestei zone va fi imposibilă.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By SDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *