Cătălin Lăscuț, acționar majoritar la SC Millenium, așa-zisul „rege” al Duty Free-urilor, și fostul director general al CNAB, George Alexandru Ivan, au fost interceptați de DNA în dosarul de corupție privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni.

Potrivit ordonanței de începere a urmării penale, cei doi erau convinși că afacerile ilegale erau făcute cu „binecuvântarea” SRI, după cum reiese din mai multe discuții cu martorul Saadeh Hardan, redate în ordonanță.

STIRIPESURSE.RO prezintă mai multe pasaje relevante din interceptările procurorilor, care arată că inculpații considerau că totul se face cu apropbarea serviciilor de informații, considerate „mai sus” decât ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, și chiar „mai sus” decât premierul Ciucă.

Stenogramele din dosar mai arată că patronul firmei Millenium, Cătălin Lăscuț, se lăuda că ar fi discutat inclusiv cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopeni, dar ar fi fost refuzat pentru că ar fi existat informări ”nasoale” de la un serviciu secret despre firma Millenium.

  • .„Eu anul trecut prima dată m-am dus la Marcel…Mă duc la Marcel și l-am rugat…Să-l sune pe Grindeanu să facă asta, să îmi dea și mie o prelungire de 3,5,7 ani”, spune Lăscuț într-una dintre discuții.

Potrivit DNA, un intermediar, Cristian Dumitru Bălan și George Alexandru Ivan, fost director la Compania Națională Aeroporturi București pe vremea ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, i-ar fi cerut lui Cătălin Lăscuț, unul dintre patronii firmei care operează magazinele duty-free și restaurantele de pe aeroportul Otopeni, peste 22 de milioane de euro. În schimb, Bălan și Ivan i-ar fi promis lui Lăscuț că îl ajută să își prelungească contractele de închiriere de pe aeroportul Otopeni, inclusiv prin intervenții la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Inculpații ar fi vrut astfel să îi convingă pe ministrul Sorin Grindeanu și pe secretarul de stat Bogdan Mîndrescu ca să le prelungească contractele de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopeni, afacere deosebit de profitabilă pe care o desfășurau încă din anii 2000, scrie G4Media. Ei pretind că Grindeanu – care ar avea ambiții politice mari cum ar fi să ajungă președintele României și care ar fi apropiat de ”băieți”, de ”gruparea veche” Dâncu-Codruța – ar fi încercat să ”împace și capra și varza” cu prelungirea contractelor pe încă 6 luni.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *