Câteva milioane de euro, fonduri europene, au fost investite în județul Buzău, în centre de informare turistică amenajate în mai multe localități, multe fiind construite în zone greu accesibile pentru turiști sau fără prea multe obiective turistice.
Centrele de informare turistică au toate dotările necesare: de la angajați, mobilier și calculatoare noi până la hărți digitale, iar construirea fiecărui centru a costat între 100.000 și 200.000 de euro .
Centrul de informare turistică închis cu lacătul
În comuna Bozioru, centrul de informare turistică, “Muzeul Formelor – The Museum of Shapes”, stă închis cu lacătul. În urmă cu două săptămâni, am efectuat o drumeție în comuna Bozioru, acolo unde am găsit centrul de informare turistică închis. Primarul comunei Bozioru, Grigore Valentin (fost comandant și director al Liceului de Poliție Buzău, în perioada 1998-2009), acesta ne-a dat explicații că centrul este închis temporar, pentru câteva zeci de minute.
Localnicii și turiștii îl contrazic pe primar și spun că de anul trecut nu au mai văzut pe nimeni pe la centrul din comuna Bozioru. Comuna Bozioru are potențial turistic, acolo existând așezările rupestre: Agatonul Nou, Agatonul Vechi, Bisericuța lui Iosif, Chilia lui Dionisie Torcătorul, Crucea Spătarului, Fundătura, Peștera (Fundul Peșterii), Piatra cu Cruce, Piatra cu Semne, Piatra Îngăurită, Lacul Mistreților, Biserica Bozioru de Sus, Poiana Cozanei și Scaunele lui Negru Vodă.
Hârtii și CD, la pachet
Idei bune, dar din păcate acest dosar ajunge doar la reprezentanții media.
Cât a valorat centrul de informare turistică de la Bozioru?
Punctul de informare turistică de la Bozioru, valorează 102.661 de euro, prin programul de dezvoltare locală, AFIR, prin premiza: ,,Dezvoltarea potențialului turistic al Comunei Bozioru, Județul Buzău”.
Mai multe sesizări au sosit la adresa redacției privind centrul de informare turistică, închis permanent cu lacătul.
În urma sesizarilor, Activistul Buzoian, s-a deplasat la fața locului, vezi video mai jos:
Așezările rupestre cu taxă de intrare
Poate că nu vă vine să credeți, dar vizitarea așezărilor rupestre nu mai este gratis, pentru a ajunge la acestea cu autorismul personal, costurile se ridică la aproximativ 200 de lei, iar pentru a parcurge drumul la picior, costurile sunt ceva mai mici.
Până la așezarile rupestre se poate urca la picior sau cu autoturismele de teren.
Avem un județ frumos, dar nu știm să îl promovăm.
În timp ce centrele de informare turistică sunt închise cu lacătul, președintele CJ, este ocupat să câștige electorat pentru alegerile din iunie.
Vezi mai jos, reportajul Inspectorul PRO: