Sablarea este o tehnica la indemana tuturor. Fie ca doriti sa slefuiti metalul sau lemnul, astfel de instalatii de sablare de tip tunel va pot fi de folos. Tehnica de sablare este relativ simpla in principiu: datorita aerului sub presiune, un agregat abraziv este proiectat pe o suprafata ce trebuie tratata, care are ca efect curatarea acestuia.

Astfel de instalatie sablare este un proces de tratare prin care un mediu abraziv este propulsat pe o suprafata, la o presiune ridicata, folosind duze de sablare alimentate cu aer comprimat. Aceasta procedura curata suprafata de murdarie, resturi, acoperiri de suprafata si rugina, fara a deteriora materialul de baza. Procesul este utilizat pe scara larga in industrie pe o serie de aplicatii:

  • Pregatirea suprafetei inainte de acoperire: vopsea sau alti adezivi
  • Indepartarea ruginei, a solzilor sau a acoperirilor existente
  • Indepartarea bavurilor sau profilarea muchiilor pe componentele prelucrate
  • Finisarea pieselor de precizie
  • Indepartarea blitului de matrita din componentele de plastic

Mediul abraziv ales pentru o anumita aplicatie depinde de finisajul de suprafata necesar. Selectia medie pentru sablare Bucuresti este esentiala pentru succesul procesului, iar materialele au proprietati diferite, inclusiv rezistenta, duritate, densitate si forma. Majoritatea materialelor abrazive sunt disponibile intr-o gama de dimensiuni ale particulelor pentru a se potrivi cu finisajul de suprafata necesar. Oxidul de aluminiu, in special, este un mediu dur si durabil, care poate fi reciclat si reutilizat de multe ori. Aceste proprietati ofera oxidului de aluminiu un avantaj semnificativ fata de multe alte materiale abrazive, care trebuie aruncate dupa doar cateva utilizari.

Beneficiile instalatiilor de sablare de tip tunel!

Principalul beneficiu al acestor instalatii de sablare de tip tunel este ca profilul de aderenta al unei suprafete poate fi controlat folosind diferite dimensiuni de particule ale mediului de sablare pentru procesul de pregatire a suprafetei.

In general, astfel de instalatii de sablare ofera un mod ieftin de a curata si de a pregati suprafetele, iar multe materiale abrazive sunt refolosibile. Acest proces prezinta, de asemenea, avantaje economice fata de metodele traditionale, curatand suprafetele mai repede si mai bine, eliminand in acelasi timp mai eficient contaminantii nedoriti. Orice contaminanti ramasi la suprafata inainte de acoperire poate duce la probleme mai tarziu. Acest lucru ar putea necesita reincarcarea costisitioare a suprafetei sau, in cazuri extreme, ar putea cauza defectiuni asupra materialului.

Aceste instalatii sablare nu sunt eficiente numai pentru pregatirea suprafetei, dar sunt si durabile si rentabile. Tehnologia de ultima generatie ofera, de asemenea, solutii mobile pentru suprafete inaccesibile curatarii prin sablare, dar include si facilitati pentru controlul eficient al climei, pentru a asigura conditii ideale pentru pregatirea suprafetei inainte de acoperire. Pe langa faptul ca este o metoda rentabila de curatare a suprafetei si de pregatire pentru acoperire, ele detin si o serie de avantaje fata de orice alta curatare, printre care este inclus faptul ca pot fi efectuate intr-un mediu controlat. Temperatura trebuie controlata pentru a se asigura ca nu se formeaza umezeala la suprafata. Umiditatea ridicata creste, de asemenea, riscul de condensare a umezelii pe suprafata materialului.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *