Monica Anisie, ministrul Educației: Scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul.

“Scenariul acesta al înghețării anului școlar nu este luat în calcul”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în exclusivitate pentru Edupedu.ro. Anunțul vine după ce vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că există trei scenarii în privința anului școlar, unul fiind repetarea acestuia.

Contactată de Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că “în ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină licența, MEC va prezenta săptămâna aceasta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență”.

Articol inițial:Cele 3 scenarii propuse de Raluca Turcan pentru anul școlar în curs, inclusiv repetarea anului: „Vom vedea”

Raluca Turcan a declarat pentru RFi, că va solicita o analiză din partea Ministerului Educației Naționale, pentru a vedea dacă metodele de învățare aplicate în această perioadă ating toate segmentele sociale.

Se iau în calcul, însă, trei scenarii ,după cum precizează ”Sunt trei etape posibile, cel puțin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”.

Raluca Turcan

În urma acestei evaluări se va putea lua o decizie în ceea ce privește anul școlar. ”Ne vom uita evident și în jur, țările din jurul nostru pentru că România nu este singulară în acest proces al închiderii școlilor. Nu aș putea să spun cu siguranță cum va evolua închiderea anului școlar”.

Sursă: rfi.ro/edupedu.ro

Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *