Problemele locatarilor blocului 41, din cartierul buzoian Micro XIV, se pare că nu se mai termină. Peste 200 de oameni, tremură la fiecare cutremur și la fiecare rafală de vânt, după ce clădirea cu 10 nivele, prost construită încă de la început, a rămas fără armătură, iar bucăți de tencuială se desprind.

Structura clădirii a fost deteriorată și mai mult de cutremurul din 1986. Trei ani mai târziu, statul începuse evacuarea locatarilor, însă operațiunea a fost suspendată imediat după Revoluţie, iar acum este pusă viața oamenilor în pericol.

Măsurile implementate de autorități

În urmă cu aproximativ un an, autoritățile anunțau consolidarea clădirii cu fonduri de la PNRR, în contextul în care Buzăul trebuia să primească aproximativ 92 de milioane de euro, a doua cea mai mare sumă după Sectorul 4 din București, pentru reabilitarea a 30 de clădiri. Blocul 41 primea partea cea mai mare din bugetul alocat Buzăului, dar se pare că banii nu au mai venit, iar începerea proiectului, anunțată în primăvara anului 2023, a fost amânată.

De curând, mai mulți cetățeni au publicat imagini cu bucățile de tencuială care se desprind, îngrijorați de faptul că le este pusă viața în pericol, dar și autoturismele.

Cum refacerea fațadei este sarcina asociației de proprietari și cum nu au fost luate măsuri pentru asigurarea tencuielii, polițiștii au sancționat asociația cu amendă cuprinsă în acest caz între 500 și 1000 lei. De asemenea, au impus asociației de proprietari să intervină de urgență pentru a evita episoade precum cel de zilele trecute.

“Suntem în etapa de proiectare. După realizarea proiectului tehnic, vom scoate contractul la licitație. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat viceprimarul Sorin Apostu, pentru ȘansaNews.

Și de data aceasta, cele 8 milioane de euro pregătite pentru renovarea clădirii așteaptă primăvara anului 2024, dar ce se va întâmpla până se vor apuca cu adevărat de reabilitare, Dumnezeu cu mila…

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *