Unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România, Visarion Alexa, care a închegat o comunitate în jurul bisericii din București pe care o păstorește și care are mii de urmăritori pe internet, care susține conferințe la care participă mulțimi de tineri, a fost pur și simplu linșat când a sărit în apărarea patriarhului Daniel în urma apariției unei investigații realizată de Recorder, informează ziaruldeiasi.ro.

Visarion Alexa este unul dintre cei mai iubiți, mai căutați și mai urmăriți preoți din țara noastră. Însă sute de oameni au înțeles, pare-se, greșit mesajul său și s-au arătat surprinși că părintele nu este un revoltat, un răzvrătit împotriva sistemului, ci doar un slujitor care a dus Biserica mai aproape de oameni și care i-a dus pe oameni în Biserică, respectând totodată ierarhia și instituția pe care o reprezintă.

În urma unei investigații realizată de Recorder, Clanul Marelui Alb, în care se arăta de câți bani publici a reușit să beneficieze BOR de când ÎPS Daniel a ajuns patriarh, părintele Visarion Alexa a scris pe Facebook un mesaj de susținere față de acesta. Postarea a adunat în jur de 1.000 de comentarii în două zile, cele mai multe fiind din tabăra celor care nu îl pot suferi pe conducătorul Bisericii Române. Deși au existat și mesaje scrise decent de pe o poziție adversă, multe au fost atacuri la persoană, jigniri cumplite și ceea ce Facebook a considerat, în urma reclamațiilor pertinente, drept discriminări pe motiv de apartenență religioasă. Unele dintre acele comentarii au fost șterse de rețeaua de socializare. Altele, nesemnalizate încă, au rămas. Părintele, adorat și venerat până acum, a devenit „jeg cu sutană“jigodie în sutană„cerșetor ordinar“„pe invers“„***** cu ochi/moț“.

Vedeți câteva dintre acele comentarii indecente care încă nu au fost șterse; au fost și mai urâte:

Redăm și postarea care a stârnit urgia:

„Am toată admirația pentru Patriarhul României.

Mizerie și nesimțire varsă ” jurnaliștii” peste acest om care lasă ceva României.

Îl respect profund pentru atitudinea creștină pe care o are.

Tace și iartă.

Cum aș putea să-i cred pe ” jurnaliști” când omul acesta pe pământul moștenit de la părinții trupești ridică o mănăstire ?! Chiar și casa părintească a donat-o Bisericii. Ce nevoie are să adune ceva pentru sine de vreme ce a făcut acest gest suprem?! O logică tâmpă să vorbești mizerabil despre un astfel de om.

Când, imediat după Colectiv, într-una din dimineți, m-a sunat personal și mi-a transmis că a donat 10 000 euro, în contul parohiei, pentru grădinița pe care o construim cu greu în curtea bisericii?!

Îl admir profund pentru tenacitate și pentru conștiința pe care o are că trebuie să împlinească un testament al românilor de pretutindeni.

Are toată dragostea, susținerea filială din parte mea și a parohiei pe care o slujesc și a tuturor celor care iubesc Biserica și pe Dumnezeu“.

Sursă: ziaruldeiasi.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *