Aproximativ 1000 de buzoieni au participat, astăzi, la mitingul de susținere a cercetătorului buzoian Costel Vânătoru și împotriva deciziei de înlocuire a acestuia de la conducerea Băncii de Gene Buzău.

Mitingul a fost organizat de C-tin Toma și de Cristian Sîrbulescu (stabilit recent în Germania).

Chiar dacă Sîrbulescu în trecut și-a exprimat nemulțumirea fața de toate partidele politice, a venit în sprijinul cetățenilor și a primarului și în special în sprijinul domnului Costel Vânătoru.

Cercetătorul Costel Vânătoru, înlăturat de la conducerea băncii de Gene de la Buzău .

Cercetătorul Costel Vânătoru a fost îndepărtat de la conducerea Băncii de Gene din Buzău şi înlocuit cu directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu.
Cercetătorul Costel Vânătoru și-a dedicat ultimii 34 de ani cercetării, el fiind coordonator al Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău și un om care a contribuit la dezvoltarea și aclimatizarea multor specii de plante și a păstrării semințelor.
În ultimii ani, a pus la punct la Buzău Banca de Gene, proiectul fiind unul personal.

Ideea a plecat de la Irina Vlăducă Marghiloman, vineri seară, printr-un dialog cu dânsa, la o postare pe Facebook.

,,Am venit cu inițiativa, ieri, în jurul orei 7:30, de a protesta împotriva guvernului Orban, pentru decizia luată de demitere a domnului cercetător Costel Vânătoru de la Banca de Gene a României. Anterior, vineri seară, am avut un dialog cu Irina Vlăducă Marghiloman pe Facebook, care a venit cu ideea de a ne implica. Am făcut evenimentul și am creat grafica pentru mediatizare, după ce a luat amploare evenimentul creat de Noi, ulterior primăria Buzău a făcut anunțul pentru miting, am luat decizia să sincronizăm și noi evenimentul nostru pe aceeași data și ora, Toți pentru Costel Vânătoru.”-C.S.

Ce reprezintă acea mânuță roz?

,,Această mânuță reprezintă societatea civilă susținută de Noi.”-C.S.

Mânuța roz are o culoare apolitică?

,,Da, este o culoare apolitică!” -ne-a transmis Cristian Sîrbulescu.

Cristian Sîrbulescu, buzoian, 35 de ani, s-a stabilit recent în Germania, a avut postul de televiziune online INPRO, a administrat web-siteul de știri și interviuri Buzău Play. S-a remarcat în Buzău, după ce a măzgălit bannerele electorale cu candidații la președenția României.

În urmă cu ceva timp și a exprimat în mod public intenția de a candida pe un post de Consilier Local Municipal, ca independent.

Spiritul civic m-a făcut să inițiez o campanie de strângere de semnături.

Spiritul civic m-a făcut să inițiez o campanie de strângere de semnături pentru revocarea deciziei de înlocuire a cercetătorului Costel Vânătoru. După ce se v-a depăși numărul de 4.000 de semnături, le voi depune la Guvernul României. Poți semna și tu petiția aici.

Vezi mai jos FOTO de la mitingul de astăzi:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este IMG_8732-1-1024x683.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este IMG_8527-2-1024x683.jpg
Scrie text asociat…

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *