Trăim într-o lume tot mai agitată, cu multe lucruri de făcut și timp prea puțin. Este cu atât mai greu cu pentru familii având în vedere că oamenii au tendința să prioritizeze mai degrabă lucrurile externe. Timpul petrecut cu copiii înseamnă enorm pentru creșterea și dezvoltarea lor pe termen scurt și lung deopotrivă. Tocmai de aceea este extrem important ca părinții să conștientizeze acest aspect și să nu lase zilele să treacă fără să comunice cu copiii lor și să-și dea răgazul să stea cu ei.  

Ce ar trebui să își amintească părinții în fiecare zi?

În vâltoarea zilelor care trec și lasă în urmă multă oboseală și frustrare, părinții ar trebui să își amintească de faptul că odrasele sunt cele mai importante ființe din lumea lor. Arătându-le copiilor că îi iubești și îi îngrijești, îi ajuți să fie puternici din punct de vedere mental și emoțional și le asiguri un mediu sigur acasă. Iată câteva idei pe care buzoienii le pot alege pentru a petrece timp de calitate împreună cu copii lor, de la lucruri practice la gesturi simbolice:

  • Pregătiți-vă pentru primăvară. Într-o zi de weekend vorbește cu copilul tău despre schimbarea încălțămintei pentru noul anotimp și faceți cumpărături online, în condiții de siguranță în contextul actual. Este mai probabil ca fetele să fie mai dispuse să stea să aleagă dintr-o varietate de modele. Alege dintr-o gamă variată teniși pentru fete la prețuri avantajoase și veți găsi cel mai potrivit model. Pe site-ul 4kidsromania.ro găsești îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru ambele sexe la prețuri foarte bune.  
  • Mergeți în natură. Nu trebuie să pleci departe de casă să te poți bucura de un weekend în familie. Buzăul și împrejurimile sale oferă nenumărate obiective turistice pe care le poți vizita. Dincolo de cele foarte cunoscute precum Vulcanii Noroioși, Barajul și lacul Siriu sau obiectivele turistice din oraș, vizitează Platoul Meledic, Muzeul Chihlimbarului sau Ansamblul Rupestru de la Aluniș. Veți crea împreună cele mai frumoase amintiri.
  • Creați-vă un obicei doar al vostru. Chiar dacă este greu să găsiți momente pentru a sta împreună în zilele obișnuite când părinții trebuie să muncească iar copiii să meargă la școală, inventați un obicei care să vă facă să zâmbiți. Poate să fie ceva foarte simplu, dar eficient, cum ar fi să vă lăsați bilete dimineața înainte de a pleca de acasă. Sau trimiteți-vă mesaje care să amintească de un moment frumos pe care l-ați trăit împreună. Astfel de momente de conexiune vă pot face ziua mai bună.
  • Mâncați împreună. Faceți un ritual din a petrece serile împreună. Poate că vor fi seri în care veți avea timpul și dispoziția să gătiți împreună și să colaborați ca într-o echipă din bucătăria unui restaurant sofisticat. Chiar și comandarea mâncării este o idee bună când vine vorba de a sta împreună. Puteți alege o seară când să comandați felul preferat și să vă relaxați împreună după o zi lungă. Sigur se va lăsa cu râsete și planuri pentru weekend.

Fiecare familie poate să își planifice timp petrecut împreună în funcție de programul și specificul său. Ce este foarte important este conștientizarea faptului că acest timp de conectare împreună are un impact de durată asupra copiilor și îi va ajuta să devină adulți independenți și fericiți. Și asta își dorește fiecare părinte, nu-i așa?

Sursa foto: Shutterstock

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *