Achiziționarea unei mașini noi are nenumărate avantaje, de la procesul de cumpărare până la modalitatea de întreținere. Cumpărând un autovehicul direct de la reprezentanță, nu trebuie să te îngrijorezi în legătură cu defectele pe care le-ar putea avea unul second hand. De asemenea, îngrijirea se poate face mai ușor.
Atunci când ai un autoturism nou, e posibil să te gândești că nu trebuie să te îngrijorezi pentru o perioadă lungă de timp în legătură cu eventualele probleme care pot apărea. Totuși, e necesar să iei anumite măsuri, pentru o îngrijire corespunzătoare. Astfel, autoturismul tău de-abia achiziționat va funcționa pentru mult timp, fără neajunsuri.
Iată ce să ai în vedere, pentru ca mașina ta nouă să funcționeze în mod optim optim pe termen lung!
Citește cu atenție manualul de utilizare
Pentru a afla informații esențiale despre funcționarea și întreținerea autoturismului, poți citi manualul de utilizare. Cel mai important este să știi când trebuie să înlocuiești o anumită piesă sau când trebuie să mergi la service pentru o verificare.
Acoperă mașina cu o husă
Pentru a proteja mașina de praf și alți factori de mediu dăunători, este recomandat să o acoperi cu o husă, mai ales atunci când este staționată în spații deschise.
Menține calitatea materialelor din care este realizat exteriorul
Pentru a proteja interiorul împotriva uzurii, alege huse de calitate, care au mărimea potrivită pentru tipul de scaune din autovehiculul tău. SIstemul de fixare ar trebui să fie eficien,t dar discret, pentru a nu afecta confortul.
Verifică bateria
Pentru o întreținere adecvată, verifică starea bateriei, fără a o deconecta. Aceasta trebuie verificată mai ales iarna, când frigul o poate afecta. Dacă ai un automobil Dacia și observi că apar probleme ale acesteia, poți comanda acum o nouă baterie de la Sorgeti.
Mergi la service pentru verificări regulate
Pentru a menține starea optimă a mașinii, este important să mergi la service pentru revizii o dată la 12 luni, sau la fiecare 10.000 de km. De asemenea, după această perioadă trebuie schimbat uleiul de motor, filtrul de ulei și cel de polen. Alte aspecte de luat în considerare sunt verificările discurilor și plăcuțelor de frână, precum și curățarea motorului. Poți face revizia acasă, dacă știi toți pașii necesari.
Alte verificări și înlocuiri de componente
În afara acestor aspecte, e bine să te gândești și la controlul și înlocuirea altor elemente. Lichidul de răcire și cel de frână trebuie schimbate la fiecare 30.000 km sau la doi ani.
Controlează și toba de eșapament și nivelul uleiului din cutia de viteze. De asemenea, în cazul motoarelor pe benzină, un alt pas este schimbarea bujiilor de aprindere la fiecare trei ani sau 60.000 km. În afara acestor componente, mai sunt și altele care au nevoie de atenție, așa că este indicat să mergi anual la service sau să înveți ce trebuie să faci pentru a realiza revizia acasă.
Dacă ai o mașină nouă, este necesar să iei câteva măsuri, pentru a te asigura că aceasta își menține aspectul și calitatea componentelor. Protejează caroseria și interiorul autoturismului împotriva uzurii și mergi frecvent la service, pentru verificarea și schimbarea pieselor.
Sursa foto: Pixabay.com.
