Acest an a fost unul dificil din foarte multe privințe. Datorită restricțiilor impuse pe fondul pandemiei Covid-19, Muzeul Județean Buzău a fost nevoit să renunțe la majoritatea acțiunilor cu care publicul deja se obișnuise și cu toate acestea au reușit să ofere vizitatorilor experiențe culturale și educative dintre cele mai diverse, experiențe ce au avut în centru patrimoniul cultural.

Un eveniment major al lumii muzeale europene este Noaptea Muzeelor. Atât organizatorul internațional, Franța, cât și Muzeul Județean Buzău, au decis să nu tragă cortina peste acest moment atât de mult așteptat de public.

Chiar dacă situația epidemiologică este gravă, din respect pentru patrimoniul cultural pe care îl administrează, din respect pentru instituția muzeală și din respect pentru public, personalul MJB o să fie în interiorul instituției, în noaptea de 14 noiembrie 2020, pentru a marca momentul.

„Sălile de expoziție vor fi deschise, echipamentele audio și video vor funcționa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, magazinul de suveniruri o să fie deschis, însă vizitarea nu va fi permisă. O să ne întâlnim online din interiorul muzeului (sediul central și colecțiile externe) începând cu ora 19.00 pe contul de facebook al muzeului. Până atunci vă pregătim un montaj foto-video al edițiilor din anii trecuți”, a transmis managerul Muzeului Județean Buzău, Dr. Daniel Costache.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *