Cu toate activitățile care se desfășoară în aer liber în timpul verii, menținerea telefonului departe de apă poate fi o sarcină dificilă. Indiferent cât de inteligent este un telefon, nu știe să înoate!

Din fericire, dacă telefonul nu a fost scufundat sub apă mai mult timp, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-l repara și eventual, pentru a economisi costurile necesare pentru a cumpăra unul nou.

Fie că ți-a plouat telefonul sau ți-a căzut în apă, iată cum poți să procedezi pentru a-l salva!

Înainte de a șterge apa de pe suprafața dispozitivului, este important să NU scuturi telefonul. Oricât de tentant ar părea, apa poate intra și mai mult în telefon. Asigură-te că oprești telefonul pentru a preveni scurtcircuitarea și apoi șterge orice urmă de apă vizibilă de pe suprafață.

Scoate carcasa sau geamul de protecție și folosește o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a usca telefonul. Nu freca, deoarece ar putea împinge accidental lichid în părțile mai sensibile ale telefonului. Dacă este posibil, scoate bateria. Acest lucru nu este posibil la unele modele de telefoane, dar dacă se poate, separă imediat bateria.

Scoate cartela SIM și cardul de memorie, dacă există. În special pentru utilizatorii de Android, nu este o mare problemă dacă sunt stocate date importante acolo. De asemenea, pe lângă faptul că NU trebuie scuturat telefonul, o altă mare greșeală care TREBUIE evitată este folosirea incorectă a unui uscător de păr. Nu folosi setările de căldură ale acestuia! Pare alegerea perfectă pentru a usca ceva, însă pentru a folosi un uscător de păr este necesar să fie pe setarea rece sau doar pe funcția de ventilator. 

Totodată, trebuie să eviți utilizarea aspiratoarelor, deoarece acestea pot provoca mai multe daune decât ajutor. Dacă ai un mic aspirator de computer, care este prevăzut cu un cap de atașament și creează o sigilare bună cu telefonul, atunci poți încerca.

În situația în care cantitatea de apă este considerabilă, există mai multe opțiuni:

  • Caută un service de telefoane pentru a face mai întâi o evaluare. Dacă sunt probleme la circuite și apa a ajuns în interiorul telefonului este necesar să beneficiezi de o diagnosticare corectă. Cel mai probabil va fi nevoie de mai multe reparații, una dintre ele fiind schimbarea display-ului afectat. Dacă treci printr-o asemenea situație, descoperă oferta de la Mobilefix.ro, care îți asigură înlocuirea sau schimbarea acestuia, precum și alte reparații care te pot ajuta să-ți salvezi telefonul. 
  • O altă opțiune bine cunoscută este să pui telefonul într-o pungă de plastic, să o umpli cu orez nefiert sau quinoa, să sigilezi punga și să o lași să stea câteva zile. Dezavantajul este că trebuie să aștepți mult timp. De asemenea, este IMPORTANT să încerci să utilizezi orezul dintr-un pachet sigilat. Orezul deschis nu va putea absorbi la fel de multă apă și îți vei pierde timpul.
  • Poți să folosești desicanții – acele pachete mici de silice pe care le găsești tot timpul în încălțăminte, îmbrăcăminte și chiar alături de mâncare. Această metodă este mult mai rapidă decât varianta cu orezul, deoarece aceste substanțe induc uscarea și pot absorbi cu adevărat umiditatea. Din nou, cu cât timpul este mai lung, cu atât telefonul va deveni mai uscat. Este nevoie de 2 până la 3 zile pentru ca apa să se usuce.

În concluzie, în funcție de gravitatea situației este ideal să obții o evaluare completă, dar există și acele situații în care telefonul nu a fost scufundat în apă, cum ar fi doar câteva picături de ploaie – pentru care există soluții la care poți apela de acasă.

Sursa Foto: Pexels.com

RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *