Ion Florinel, fost ofițer de serviciu la Dispeceratul Poliției Municipale Buzău readuce în vizorul publicului povestea spectaculoasă similară cu cazul Caracal, însă la Buzău. Capii Poliției Municipale Buzău au avut declarații hilare!

O poveste spectaculoasă, a unei fete din România brutalizată și închisă în Spania de un grup de marocani, traficanți de droguri, revine în prim plan. Evenimentele au avut loc la o lună după drama de la Caracal. Polițistul român care era de serviciu la Dispeceratul 112 își acuză șefii că i-au spus că nu-i cazul să se agite pentru ”o curvă” și că, acum, toți se laudă cu această operațiune.

  • Polițistul mai spune că nu s-a lăsat, a sunat din proprie inițiativă la Crima Organizată Buzău și, împreună cu un ofițer de acolo, a făcut toate demersurile ca fata să fie eliberată, după nici opt ore de la aflarea informațiilor. 
  • Ulterior, în loc de recunoașterea faptelor, agentul spune că șefii au încercat să culeagă aprecierile, i-au interzis să spună tot adevărul presei, iar acum, pentru că vrea să facă public cazul, l-au amenințat că îl dau afară din poliție.

Ion Florinel, ofițer de serviciu la Dispeceratul Poliției Municipale Buzău, a primit în dimineața zilei de 16 august 2019, la ora 3.35, un telefon de la un cetățean român din Germania.  Acesta primise, la rândul său, un telefon de la o fată cu care a lucrat într-un restaurant din Londra și care îl ruga să facă tot posibilul să o salveze. Susținea că este sechestrată într-un apartament din Spania, de o bandă de marocani.

Ion Florinel, ofițer de serviciu la Dispeceratul Poliției Municipale Buzău.


Cazul părea o invenție. O româncă din Spania cerea ajutor prin intermediari de la poliția din Buzău. Dar Ion Florinel spune că nu a vrut, sub nici o formă, să lase lucrurile așa.

„Am înțeles că o legaseră pentru că ar fi plasat drogurile în altă parte decât trebuia. De acolo de unde era legată de pat a putut ajunge la un telefon și a putut trimite și niște fotografii. Ea i-a trimis acestui domn fotografiile cu ea legată, în ideea de a fi credibilă și de a o ajuta”, povestește polițistul.

Ion Florinel: „Eu am numit cazul ăsta Caracal 2, dar la Buzău!”

Evenimentele tragice de la Caracal se petrecuseră în iulie, cu nici o lună înainte. Agentul de poliție aflat la datorie în acea noapte recunoaște că era sub impresia dramei Luizei și a Alexandrei și că și asta l-a făcut să nu considere totul o glumă proastă. 

„I-am spus bărbatului din Germania să aibă toată încrederea că îl pot ajuta, dar să îmi trimită toate informațiile pe mobil, unul din ăsta mai modern, cu touch, ca să pot vedea fotografiile cu fata legată”

I-a dat numărul de mobil bărbatului, după care a sunat repede la șefi.

„Eu a trebuit imediat, în secunda doi, să informez conducerea.”

”Dă-o dracu de curvă, mă suni pentru o panaramă?!”

Ion Florinel a povestit filmul nopții care i-a marcat viața. „Conducerea de la mine era un domn comisar șef Chiriac Ionel, adjunctul de atunci al Poliției Buzău, și era de permanență în acea noapte.

El a fost primul om la care am sunat. La care el îmi spune așa:

– Bă, ești nebun, la ora asta! Dă-o dracu de curvă, mă suni pentru o panaramă?!

A vorbit foarte urât, folosind cuvinte și mai vulgare de atât.

– Mâine dimineață, când vin eu la opt, cunosc eu pe nu știu cine prin Spania, pe un atașat. Mâine dimineață!

I-am spus atunci: – Domnule, fii atent care e problema, eu nu aștept până mâine dimineață pentru că mă transform în victimă sigură și o să scrie pe mine Caracal 2. Pățesc la fel ca dispecerul de la Caracal. Pentru ce asta? Țin prea mult la pielea mea ca să aștept până la ora opt dimineața când te trezești dumneata să vii la serviciu.

– Bă, zice, stai liniștit, ai raportat la ăia la județ.”, spune Ion Florinel că i-ar fi replicat șeful.

”Mă, dar tu ești nebun?!”

După ce a încheiat conversația cu superiorul, Ion Florinel a sunat la județ, la ofițerul de serviciu comisar șef Laurențiu Stâlpeanu.

– Mă, tu ești nebun la cap, pentru o c…ă să sun eu în Spania. Mă, dar tu ești nebun?!”, i-ar fi zis Stâlpeanu.

– Dar dacă ar fi fost copilul tău în Spania, în excursie, și ar fi fost sechestrat? Tu așa pui problema? Vuiește lumea de Caracal pe toate posturile și tu-mi pui problema așa?

– Hai, mă, dă-o dracu de panaramă!

– Uite care-i treaba, îți dau ultimatum, dacă până la 3.55 nu mă convingi că ai vorbit la IGP și s-au declanșat mecanismele de salvare a româncei ăsteia, de la fără cinci încolo nu mai ai timp, Laurențiu! Fii atent că am cartea deschisă pe masă cu toate numerele de telefon și știu ce am de făcut dar, ierarhic, te las pe tine, să-i informezi tu”, i-ar fi dat replica Ion Florinel.

Ulterior, după ce polițistul Florinel susține că a mai dat câteva telefoane, Laurențiu Stâlpeanu l-a sunat și l-a asigurat că a raportat mai departe.

„Înainte de 3.55 m-a sunat Stâlpeanu și mi-a zis așa: Florinel, stai liniștit, am sunat la IGP, am vorbit cu domnu Dragnea. Nu mi-a spus ce și cum, doar că l-a informat.”

”E treaba lor, să se spele pe cap! Tu să-ți vezi de treaba ta!”

Ion Florinel susține însă că timpul trecea în defavoarea româncei și a continuat cu telefoanele mult înainte să sune înapoi ofițerul de serviciu de la IPJ Buzău.

„Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe Marius Ivan, șeful Poliției Buzău. Era în concediu. I-am spus: – L-am sunat și pe domnul Chiriac, i-am sunat și pe ăstia de la județ, dar toată lumea o dă de gard. Îmi zic toți să o las moartă că nu-i bine să ne băgăm. La care Ivan ce credeți că-mi zice?!

Băi, fii atent, i-ai sunat pe ăia la dispecerat la județ?! Nu mai e treaba ta, să nu te pună dracu să suni tu la IGP, să treci tu peste, e treaba lor, să se spele pe cap! Tu să-ți vezi de treaba ta!

– Știți care-i treaba, până la urmă dumneavoastră sunteți în concediu, eu știu ce am de făcut. Și i-am închis telefonul în nas, zbang!”, povestește Ion Florinel cu lux de amănunte conversația telefonică.

Nu s-a oprit.

Adjunctul Marica a încercat să ajute

„Dacă am văzut că atitudinea lui Ivan e asta pe care v-am relatat-o, am pus mâna pe telefon și l-am sunat și pe al doilea adjunct, care e într-un fel și cel care se ocupă de Dispecerat, Marica Liviu. Ăsta a zis și el:

– Domnule, dacă i-ai informat pe ăia la județ nu e cazul să mai faci alte presiuni, alte valuri.

Marica a arătat că ar încerca să facă un pic mai mult și a vorbit frumos.

– Domnule Ion, lăsați-mă să vorbesc și eu cu ofițerul de serviciu de la județ să îl însuflețesc să sune la IGP.

Că a sunat sau că nu a sunat, eu nu l-am mai tras de mânecă. Eu i-am spus că nu mă las pe mâna lor, că știu ce am de făcut.”

Ion Florinel susține că șeful IPJ Buzău a aflat povestea abia peste o săptămână

Foto: agorabuzau.ro

Cât despre șeful IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi, Ion Florinel susține că nici nu ar fi știut de situație și că ar fi aflat la o săptămână distanță, pe 22 august, când liderul de sindicat al agenților de poliție a scris pe Facebook povestea.

„Când a aflat a zis imediat că face conferință de presă. A chemat presa în curtea de la IPJ Buzău și pe mine m-a chemat de acasă. Când am ajuns la sediu, m-a întrebat care-i situația. Eu am povestit exact cum v-am zis și dumneavoastră, cu tot ce au zis superiorii. La care el zice:

– Domnule, dacă așa ți-au zis, ăștia nici nu mai merită să fie în poliție. Dar dacă ai de gând să zici așa ceva la presă, pleci din poliție!

S-a rugat de mine să pun o bilă albă poliției, dacă pot, după ce m-a amenințat că plec din poliție. Nu am spus nimic de nereguli atunci, la conferință.”

Toți cei trei sunt acuzați de agentul șef principal de poliție Ion Florinel că au încercat să tergiverseze acest caz pentru că era noapte și dormeau sau erau în concediu.

Dialogul și informații detaliate au fost publicate în EXCLUSIVITATE în Libertatea. Citește întreaga știre pe libertatea.ro.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Ce discuții poartă capii Poliției Muncipale Buzău în miez de noapte într-un caz similar Caracal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *