Nu putem trăi fără apă, dar trebuie să fim foarte atenți de unde bem apă, deoarece este un mediu propice pentru dezvoltarea unor organisme care pot provoca boli grave. În tot acest timp, directoarea Companiei de Apă ne recomandă să bem apă de la robinet.

Există mai multe tipuri de organisme care se găsesc de obicei în apă, precum: viruși, ciuperci, viermi, bacterii și protozoare. În majoritatea cazurilor acestea pot cauza probleme serioase de sănătate, precum boli gastrointestinale, infertilitate sau dezechilibrare neurologică.

În teorie autoritățile sunt obligate să curețe sistemele de distribuire a apei, dar chiar și așa numeroase studii arată că apa de la robinet nu este sigură pentru sănătate.

Clorul, una dintre substanțele din apa de la robinet

Clorul este folosit de toți distribuitorii de apă potabilă pentru curățarea sistemului de distribuire al apei. Problema este că această substanță nu se oprește doar la uciderea bacteriilor și afectează și organismul uman, conform collective-evolution.com. Studiile au arătat că această soluție dezinfectantă crește riscul apariției cancerului la vezică, sâni, rect, al asmului și îmbătrânește prematur pielea.

Cercetătorii americani au constatat, în 2010, că în apa de la robinet se află cantități mari de crom hexavalent, o substanță foarte periculoasă, care poate provoca cancer pulmonar, la stomac, la ficat, rinichi sau leucemie. Metalelele grele pot ajunge cu ușurință în apa de la robinet, în urma coroziunii conductelor din sistemele sanitare. Consumate pe termen lung, aceste chimicale pot duce chiar la retard în cazul copiilor. Aluminiul, plumbul și alte metale grele afectează nervii, creierul și rinichii, potrivit unor studii americane, citează unica.ro.

Ce boli poți face când consumi apă de la robinet

Cele mai întâlnite boli care apar în urma consumului de apă de la robiet sunt giardioza, legioneloza, infecția cu norovirus, hepatita, infecția cu E-coli, salmonella și dizenteria.

Foarte mulți oameni ocolesc aceste boli prin fierberea apei sau printr-un aparat de filtrare a apei de la robinet.

Experimentul Buzău

Am decis să facem un experiment și să vedem cât calcare se află în apa furnizată de Compania de Apă Buzău. Am fiert apa într-un fierbător timp de trei zile, iar rezultatul este pe măsură.

Se pot observa urmele de calcar atât pe vasul fierbătorului, cât și în apă.

Buzoienii se confruntă cu pietre la rinichi

Este cunoscut faptul că în zona Buzăului este foarte tare și calcaroasă, astfel foarte mulți buzoieni se confruntă cu pietre la rinichi, iar în unele cazuri se ajunge chiar și la bisturiu, și regim alimentar special.

Șefa de la Compania de Apă recomandă apa de la robinet

În ultima perioadă Simona Săvulescu, directoarea de la Compania de Apă Buzău, a lansat o campanie prin care le recomandă buzoienilor să bea apă de la robinet, pentru că este mai bună de cât la pet.

Astfel, la o conferință de presă s-a afișat special cu mai multe carafe de apă, pentru a da bine în ochii presei și pentru a mai minți poporul cu televizorul. Ca drept urmare acestea au rămas pline ochi, după cum se pot observa și în fotografiile realizate de reporterul buzoienii.ro.

Ce concluzie tragem? Să ascultăm ce spun aleșii noștri și jurnaliștii de partid? Voi beți apă de la robinet fără filtru?

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *