Proiectul de hotărâre privind reducerea personalului la Urbis Serv a ajuns astăzi pe masa aleșilor locali. Aflat la punctul 17, pe ordinea de zi, proiectul a stârnit numeroase discuții între consilierul local din partea USR Plus, Irinel Cârstea, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Potrivit proiectului, care a fost aprobat cu 15 voturi pentru , 3 abțineri și 4 voturi împotrivă, organigrama societății s-a redus cu 184 de posturi.

„Erau în organigramă 421 de posturi, dar nu erau ocupate. Aveam în mod real 271 de angajați. Acum vor rămâne 237, iar noua organigramă îi va cuprinde strict pe aceștia. 27 de angajați Urbis Serv vor fi disponibilizați zilele următoare. Pentru alți 7 se ajunge la finalul contractelor pe durată determinată”, a precizat Dan Cuza, directorul Urbis Serv.

„Activitatea nu va fi afectată. Vom face în continuare asfaltări, întreținere de spații verzi și toate celelalte. Angajații de care ne despărțim, în general personal TESA, de la birouri, nu produceau valoare adăugată. În schimb, prin disponibilizarea lor vom face economii la fondul de salarii de 1,3 miliarde de lei vechi pe lună, în jur de 16 miliarde pe an”, a precizat primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *