Agenția de turism AUHERO TRAVEL și-a publicat oferta pentru două zile în Ținutul Buzăului, Siriu și Crama Pietroasele.

Pentru o noapte de cazare la o pensiune de 3* + mic dejun + cina + degustare de vin la Pietroasele  + ghid + transport autocar / microbuz, turiștii vor scoate din buzunar 410 lei de persoană.


Program:

Ziua 1 – Sâmbătă

Întâlnire cu reprezentantul agenției la ora 07:00, Dealul Mitropoliei.

Prima oprire o vom face la Mănăstirea Ciolanu, o mănăstire de călugări creștini ortodocși din județul Buzău, comuna Tisau, Muntenia, România. Mănăstirea are două biserici, situate la o distanță de 100 de metri între ele. Biserica veche poartă hramul Sfântul Gheorghe. Cercetări arheologice efectuate în anii 1970 arata ca este singura dintre asezarile monahale ale judetului Buzau atestata documentar in a doua jumătate a secolului al XVI-lea.

Tot aici vom vedea Tabăra de Sculptură, aflată chiar lână mânăstire. Aceasta este o expoziție în aer liber de sculpturi realizate de studenții școlilor de artă din țară, însumând un total 256 de lucrări în piatră, realizate de 163 sculptori, și reprezintă cel mai mare ansamblu național de sculptură în aer liber din țară!

Urmatoarea oprire va fi Muzeul Chihlimbar. Supranumită şi Muzeul chihlimbarului, unică în ţară prin varietatea şi dimensiunile exponatelor de chihlimbar, colecţia, inaugurată o dată cu reluarea serbării folclorice Floare de Colţi şi reorganizată în 1983, 1990, 2000, 2010 și 2020.

Ultima oprire va fi Casa cu Blazoane din Chiojdu.  Clădire veche de aproape trei secole, cea despre care eronat se afirmă că apare pe bancnota de 10 lei, a intrat de curând în circuitul turistic. Casa a fost restaurată de către Uniunea Arhitecților din România, actualul ei proprietar. Fascinanta ei poveste o puteți afla de la Florin Drăgulin, fostul ei proprietar.

Cazare si cina Pensiune 3*  zona Siriu

Ziua 2 – Duminică

Mic dejun

Prima vizita de astazi va fi la Casa Memorială „Vasile Voiculescu” de la  Pârscov. Refăcută din temelii în anii ’80, casa respectă planul construcţiei originale care a aparţinut familiei scriitorului. Spaţiul expoziţional este organizat tematic, încăperile redând aspecte și momente ale vieţii private și ale activităţii profesionale ale lui Vasile Voiculescu.

Continuam catre Vulcanii Norosi. Zona Vulcanilor Noroioși, sau Plaiurile Balaurilor, cum a mai fost numită de pasionații de folclor, este una dintre cele mai vizitate destinații ale Buzaului.

Continuam catre Mănăstirea-cetate Berca, numită și Rătești. Aceasta este amplasată pe un vârf de deal la intrarea în localitatea Berca, având o largă deschidere spre pădurile seculare din apropiere, motiv pentru care istoricii o consideră o veritabilă poartă fortificată a Văii Buzăului.

Scurta oprire la Pleșcoi, la un Magazin autorizat de unde vom putea cumpăra Cârnați de Pleșcoi făcuți după rețeta tradișională, dar și alte produse locale autentice.

Continuam cu o degustare la Cramele Pietroasele locul unde “inima noastra de piatră s-a schimbat într-o inimă de inimă” asa cum spunea Nichita Stanescu. Pietroasele este un areal încărcat de istorie, de legendă, de mister, celebră în România – și nu numai – pentru o comoară reală, cunoscută sub numele “Cloșca cu puii de aur”, dar și pentru vinurile sale. STAȚIUNEA DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURĂ ȘI VINIFICAȚIE PIETROASA face parte din Podgoria Dealu Mare, prin localizarea sa geografică fiind favorizată de condițiile de climă și de sol. Deține o valoroasă colecție de vinuri de patrimoniu, cele mai vechi datând din anii ’40, fiind una dintre cele mai renumite centre viticole din România.

Pret Pachet Degustare aprox. 65 ron / persoana: vizita in crama, vizita in vinoteca si degustare 3 vinuri plus degustare un vin de vinoteca.

Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Tarife:

 • Adult = 410 lei/ pers in camera dubla 
 • Copil 0-5 ani = 200 lei ( doarme in pat cu parintii si nu are meniu la masa)
 • Copil 5-12 ani =  330 lei ( are pat suplimentar si meniu la masa)
 • Copil peste 12 ani = tarif intreg de adult

Servicii incluse:

 • 1 x noapte de cazare Pensiune 3* in zona Siriu
 • 1 x mic dejun
 • 1 x cina
 • ghid însoțitor atestat pe toată durata vacanței
 • transport cu autocar cu aer condiționat și climatizare

Nu sunt incluse: 

 • biletele de intrare la obiectivele turistice și taxele de fotografiere
 • degustare de vin
 • mesele
 • asigurare medicală de călătorie și storno
RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *