Piața imobiliară din Buzău se află în centrul atenției, în contextul în care prețurile pentru garsoniere au atins niveluri înalte și chiar au depășit orașe considerate tradițional scumpe, precum Cluj-Napoca. Potrivit ultimelor date, pentru o garsonieră în Buzău, cu o suprafață utilă de doar 30 de metri pătrați, prețurile solicitate ajung la nivelul de… 112.000 de euro. Există și oferte mai accesibile, dar acestea variază între 80.000 și 90.000 de euro.

Aceste prețuri în creștere semnificativă sunt justificate în principal de faptul că aceste apartamente se încadrează în categoria blocurilor „noi”. Cartierul Orizont din municipiul Buzău a fost construit începând cu anul 2007 și este considerat a fi una dintre puținele zone cu blocuri recente din oraș. În contrast, majoritatea apartamentelor și garsonierelor puse la vânzare în Buzău au cel puțin 33 de ani, iar acestea pot fi achiziționate la prețuri de până la 60.000 de euro. Blocurile noi din Orizont sunt cele care atrag prețuri exorbitante, în special din cauza lipsei de construcții noi în oraș.

În contextul în care în Buzău nu s-au mai construit locuințe noi într-o perioadă semnificativă, cererea pentru locuințe moderne este în creștere, iar prețurile pentru garsoniere și apartamente noi au crescut considerabil. Această evoluție este în contrast cu oferta de locuințe mai vechi, care rămân accesibile pentru cumpărători, având prețuri în jurul valorii de 45.000 de euro.

2. -imagine fara descriere- (garsoniera_99618700.jpg)
3. -imagine fara descriere- (garsoniera-2_24541600.jpg)
4. -imagine fara descriere- (garsoniera-3_20060600.jpg)

Paul Iulius Negoiță a remarcat cunoscul cartier Orizont a devenit una dintre cele mai mari realizări edilitare din Buzău, schimbând complet peisajul orașului. Cu spații generoase, un mod civilizat de trai și planificare urbană bine gândită, Orizont a devenit o destinație atractivă pentru locuitorii de clasa mijlocie și a contribuit semnificativ la dezvoltarea economică și stabilitatea locală. Proiectul a atras investiții considerabile în zonă și a generat resurse financiare solide pentru comunitatea locală, conform dcnews.ro.

Deși prețurile pentru locuințele noi din Buzău pot părea semnificative, acestea reflectă cererea crescută pentru locuințele moderne și infrastructura bine dezvoltată din cartierul Orizont. Cu toate acestea, evoluția prețurilor în continuare va depinde de cererea și oferta din piața imobiliară locală.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *