Un cartier din mun. Buzău a intrat în carantină. Autoritățile au luat această măsură după confirmarea a 20 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dar și din cauză că locuitorii nu au respectat restricțiile impuse prin ordonanțele militare. 

Cartierul Poștă, din municipiul Buzău, în carantină, din această noapte, timp de 14 zile

Aproape 2.000 de locuitori vor fi afectați! Decizia aparține autorităților buzoiene, după confirmarea celor 19 cazuri, contacți ai pacientului cu nr. 21.

Aprovizionarea de alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale.

Prefectul Județului Buzău, Leonard Dimian:
„În urma confirmării celor 19 cazuri noi de buzoieni infectați cu noul Coronavirus, am luat decizii importante în această noapte. În cadrul unei ședințe a CJCCI Buzău pe care am convocat-o de urgență, am stabilit măsura de a institui carantina timp de 14 zile pentru cartierul Poștă din municipiul Buzău, la propunerea Direcției de Sănătate Publică. Ulterior, am primit și validarea de la Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Am convocat în această seară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru comunicarea și aprobarea măsurii.
Cei 19 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Institutul Victor Babeș din București.
Cartierul carantinat are o populație de circa 2 mii de locuitori. Aprovizionarea cu alimente și bunuri de strictă necesitate va fi asigurată de către autoritățile locale”
.

FILMUL EVENIMENTELOR:

-în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

– pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

– După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

– pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

– Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora.

Nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare atrage grave repercusiuni asupra sănătății populației!

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Cartierul Poștă, din Municipiul Buzău, în carantină pentru 14 zile”
  1. Nu tot ce zboara se mananca! Va rog sa va documentati articolele, cjcci are activitate permenta in aceasta perioada, nu poate fi „convocata”, convocarea este pt cjsu! Daca vreti sa fiti jurnalisti va rog sa respectati principiile jurnalismului! O informatie trebuie verificata din mai multe surse!!! Atentie, „mai multe”!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *