Ziua de ieri ne-a adus cu un pas mai aproape de momentul în care vom putea ține în brațe noua carte a detectivului mafiot.

Totuși, după cum puteți observa noul volum are titlul blurat. Ce ar trebui să însemne acest lucru? Autoarea încă nu s-a decis cum să-l numească? Green își dorește o schimbare de nume pe ultima sută de metri? Sau e doar o strategie de marketing?

Curiozitatea ne-a împins să mergeam direct la sursă și să aflăm (sperăm) răspunsul la întrebările de mai sus, cât și alte detalii.

R: Bună, Elena! Ce faci? Cum ești? Ai emoții?

E: Bună! Mă bucur să vă revăd (asta dacă pot spune așa). Până în prezent sunt bine, mulțumesc! Nu știu dacă am emoții, însă un lucru este cert: sunt foarte nerăbdătoare. Abia aștept să-mi țin cartea în mână.

R: Ne bucurăm pentru tine! Am aflat că proiectul a fost susținut de Ambasada României în Japonia. Ce ne poți spune despre acest lucru?

E: Da, așa este.

„În luna aprilie 2022 E.S. Dl. Ovidiu Dranga a primit la sediul Ambasadei României din Japonia, vizita dl. Sumi Yusuke și a d-nei Cîrlănaru Isabella.

Aceștia au prezentat proiectul ”Mr. Green to Fukui”, coordonat de dl. Kohei Takeuchi… Proiectul a fost menționat drept un pas intermediar care ar putea apropia județele Buzău și Fukui, în vederea unei posibile relații de înfrățire, pe viitor. Cu acest prilej, domnul Sumi a rugat ca proiectul coordonat de dl. Kohei să beneficieze de patronajul Ambasadei României în Japonia. ”

,,Potrivit uzanțelor din Japonia, un proiect care implică o altă țară sau mai multe țări este prezentat și Ambasadelor țărilor respective, cărora și se solicită acordarea suportului nominal, care se concretizează prin utilizarea logo-ului Ambasadei.”

Pe scurt, acestea sunt cele mai importante date din mail-ul pe care secretariatul Ambasadei a avut bunăvoința să mi-l trimită spre a ne lămuri. Și doresc să le mulțumesc din nou pe această cale.

R: Se dorește o înfrățire între cele două orașe?

E: Acesta era scopul final al proiectului, iar E.S. am înțeles că va efectua o vizită la Fukui când îi va permite timpul pentru a discuta acest aspect. Mai multe detalii nu cunosc!

R: Ce ne poți spune despre carte?

E: Are 448 de pagini. Acțiunea se desfășoară în România și Japonia, cu precădere în orașele mai sus menționate. Așa cum am mai zis, între paginile acestui volum găsim: umor, acțiune, dragoste, istorie, tradiții și multe, multe altele.

R: Am văzut că ai blurat titlul. De ce?

E: Încerc să nu dau chiar totul din casă și să aștept să descurc ițele în momentul în care voi lasă cartea…sau poate puțin mai înaintea fericitului eveniment.

R: Mai ai vreun as în mânecă?

E: Rămâneți aproape și veți vedea.

R: Că tot ai vorbim mai devreme de lansare. Cam când va avea loc?

E: Aștept să vină cartea de la tipar, iar atunci voi putea să vă dau mai multe informații despre data lansării și locul unde aceasta va avea loc.

Sperăm ca noul volum să-și facă apariția cât mai repede și să ne bucurăm de el.

Și pentru că suntem la capitolul vești bune, Elena, ne-a mărturisit că a primit o diplomă de gratitudine din partea Centrului Cultural Japonez al UBB.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *