Valorile orașului Râmnicu-Sărat sunt subiectul unui cărți. Recent, Centrul Cultural , „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat a fost gazda lansării cărții: Comori de artă într-o donație particulară scrisă de Lucreția Dediulescu.

Lansarea de carte a avut loc cu ocazia aniversării a 173 ani de la nașterea marelui poet și prozator român Mihail Eminescu dar și de Ziua Culturii Naționale.

La evenimentul de lansare a cărții au luat parte reprezentanții Primăriei, Muzeului și Centrului Cultural ”Florica Cristoforeanu”, membri ai Clubului ”Femina” și ai Cenaclului literar-artistic ”Alexandru Sihleanu”, senatorul PSD – Liliana Sbîrnea, fostul primar al comunei Grebănu epigramistul Dumitru Hangu, profesori, dar și rude ale medicului Lucreția Dediulescu.

Autoarea cărții este medicul oftalmolog Lucreția Dediulescu, care, timp de 10 ani a ocupat scaunul de director al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Cartea este dedicată unuia dintre cei mai generoși donatori de operă de artă. Este vorba mai exact despre profesorul universitar doctor Lăptoiu Negoiță.

Donația profesorului către Muzeul Municipal cuprinde 135 de lucrări de pictură.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *