Steaua este principala favorită la câștigarea titlului în Liga 2, conform oferite la pariuri. Roș-albaștrii conduc clasamentul, având 33 de puncte după 16 etape și par a avea toate resursele pentru a se putea lupta la titlu în acest sezon.

Aceștia au cota 3.00 la Betano, una dintre cele mai mari aplicații de pariuri conform testelor Cote-Pariuri.ro. Chiar dacă vor câștiga campionatul, roș-albaștrii nu vor fi promovați în primul eșalon al fotbalului românesc, deoarece echipa este deținută de Clubul Sportiv al Armatei, lucru care contravine prevederilor UEFA.

Următoarea favorită este Poli Iași, care are 31 de puncte și o cotă de 3.60 la casele de pariuri pentru a triumfa la finele acestei stagiuni, în condițiile în care au mai rămas 3 etape din prima parte a sezonului, după care cele 20 de echipe din campionat vor fi repartizate în play-off și play-out. Leo Grozavu are la dispoziție cel mai valoros lot din Liga 2: lotul ieșenilor este evaluat la 3.55 milioane de euro pe transfermarkt.com.

Oțelul Galați se află la egalitate de puncte cu ieșenii, însă aceștia au o cotă de 6.00 pentru a cuceri titlul în Liga 2. După ce a adus titlul în Liga 1 la Galați în 2011, Dorinel Munteanu speră să readucă echipa în primul eșalon al fotbalului românesc. În prezent, Oțelul se află la egalitate de puncte cu Poli Iași, iar echipa are moral bun, după ce a încheiat anul cu 3 victorii.

Unirea Slobozia, ocupă a patra poziție în clasament, cu 29 de puncte și este a patra favorită la câștigarea campionatului, având o cotă de 6.50 la casele de pariuri online. Următoarea pe listă este Unirea Dej, care a acumulat 27 de puncte, însă echipa antrenată de Dragoș Militaru are o cotă de 12 pentru a cuceri titlul; în parte, această cotă se datorează faptului că clujenii au o apărare destul de slabă, fiind echipa din primele 12 clasate care a încasat cele mai multe goluri (22) în primele 16 etape.

Gloria Buzău ocupă în acest moment ultimul loc de play-off, cu 26 de puncte, însă are o concurență acerbă. Deși are al 4-lea cel mai valoros lot din Liga 2, echipa condusă de Adrian Mihalcea a încheiat anul trecut într-o manieră neconvingătoare, motiv pentru care mulți jucători au fost puși pe liber.

Totuși, suporterii buzoieni pot spera la un parcurs bun al echipei în anul 2023, întrucât echipa s-a întărit serios în această iarnă. Au fost aduși Denis Rusu (CSU Craiova) și Dragoș Horeboiu (revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite), fundașul Alexandru Șuteu (Unirea Constanța), mijlocașii Răzvan Greu (Unirea Dej), Istvan Fulop (Bekescsaba/Ungaria), Andrei Pandele (Unirea Constanța), Joseph Godwin (UTA Arad) și Viktor Angelov (Akademia Pandev).

Gloria va reîncepe meciurile oficiale la sfârșitul lunii viitoare. Pe 25 februarie, elevii lui Mihalcea vor primi vizita celor de la FC Brașov. O săptămâna mai târziu, vor avea un meci ceva mai dificil, acasă, în fața celor de la Unirea Dej, iar în ultima etapă din prima parte a sezonului vor face o deplasare lungă până la Baia Mare, însă adversarul este, cel puțin pe hârtie, unul ceva mai accesibil.

Buzoienii se află într-o postură delicată, întrucât au două echipe care le suflă în ceafă: este vorba despre Csikszereda, cu 25 de puncte, respectiv Dinamo, cu 24 de puncte.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *