Campania umanitară „Dăruiește un zâmbet pentru un copil”

Campania umanitară „Dăruiește un zâmbet pentru un copil” 2019.

Asociația “Buna Vestire” Banu – Buzău, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Buzău, alături de şcoli şi grădiniţe din județul Buzău, organizează în acest an, în perioada 01 octombrie – 22 decembrie a.c., cu prilejul marelui Praznic al Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Campania umanitară „Dăruiește un zâmbet pentru un copil”.

În cadrul acestei prime ediţii, copiii din cele mai sărace localități ale judeţului Buzău se vor bucura de surprize de sărbători, constând în hăinuțe noi, rechizite, dulciuri, jucării, sanitare etc.

Plecând de la cuvintele marelui filosof și matematician grec Pitagora că “Omul nu e niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil”, în Campania umanitară „Dăruiește un zâmbet pentru un copil” este vorba despre oameni care ajută alți oameni. Oameni care să înțeleagă că doar fiind mai buni unii cu ceilalți – și aceasta nu doar de Crăciun, ci în tot timpul anului – putem să facem o lume mai bună, o lume în care indiferentismul și egoismul ar trebui să dispară, iar bunătatea și altruismul să devine o a doua natură a omului, pentru a lăsa copiilor noștri o moștenire mai bună.

Campania presupune colectarea unor cadouri de Crăciun de la copiii din școlile partenere si distribuirea lor, în perioada 09 – 22 decembrie 2019, către aproximativ 2000 de copii săraci, din aproximativ 10 – 15 sate și comune ale județului Buzău, ce urmează a fi selectate pentru anul 2019.

Cu alte cuvinte, până pe data de 8 decembrie, elevii şi preşcolarii din județul Buzău vor aduna, în cadrul instituţiilor de învăţământ de care aparţin, daruri selectate şi împachetate de ei. Acestea vor fi strânse într-un depozit şi încărcate apoi în mașini și distribuite în perioada menționată, pentru a ajunge la copiii orfani sau cu posibilităţi materiale reduse din localitățile cele mai îndepărtate ale Județului Buzău, în preajma Sărbătorilor de Crăciun.

În fiecare an, campanii umanitare de acest gen se organizează în întreaga țară și reușesc an de an să bucure mii de copii. Din acest motiv, urmând învățăturii Mântuitorului Iisus Hristos: “Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul” (Ioan 13, 34) și îndemnați de cuvintele Sfântului Apostol Pavel: “să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-I fiţi plăcuţi în orice lucru, aducând roade în tot felul de fapte bune şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu” (Coloseni 1, 10), ne-am propus ca, în acest an, să aducem și noi o bucurie tuturor acelor copii pentru care viața nu a fost la fel de darnică.

În paralel, Asociaţia “Buna Vestire” Banu – Buzău derulează și alte proiecte în sprijinul comunităţii, în cadrul Parohiei Banu din Buzău, precum Concertul de colinde caritabil de Sfântul Nicolae „Hristos Se naște, slăviți-L” (în cadrul căruia sunt oferite daruri pentru copiii din parohie, dar și pentru copiii instituționalizați din diferite Centre ale statului), „O șansă pentru viitor” (oferirea de burse pentru copiii merituoși) etc.

Cei care doresc sa se alature campaniei „Dăruiește un zâmbet pentru un copil”, pot contacta Asociația “Buna Vestire” Banu – Buzău: 0763.818.266 asociatia@bunvestire-buzau.ro

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *