Pe adresa de email a redacției noastre, am primit un material din partea unui grup de cadre militare ale Brigăzii de Informații Militare din Buzău, ce doresc să aducă la cunoștința publicului, corupția din instituțiile militarizate subordonate MApN.

Redăm materialul mai jos:

Buna ziua.

Suntem un grup de cadre militare ale Brigazii de Informatii Militare din Buzau care dorim sa semnalizam abuzurile pe are conducere acestei institutii le face.

Brigada de informatii militare are o dubla subordonare: catre Directia Informatii Militare si implicit DGIA si catre SMAp.

Am ales aceata cale deoarece desii esalonul superior DIM stie ce se intampla, nu se ia nicio masura.

Sa incepem cu inceputul. Cine ne conduce.

Nr 1 in Brigada este generalul Irimia I. Aceata a fost numit la conducere in 2016, datorita faptului ca este finul de cununie al fostului nr 2 al SMAp, gl. Tonea. Care de altfel l-a promovat, desii era un personaj obscur. Acesta este la a 2a casnicie, prima fiind un esec datorita infidelitatii.

Nr 2 este col. Oltenu F. un personaj avar, rauvoitor, duplicitar, care invarte totul in brigada. Si nu in sensul bun. Acesta este casatorit cu OE, angajata a unitatii, care are un amant de la biroul unde este incadrata. Despre amantalac stie tot personalul brigazii, acestia fiind surprinsi in diferite ipostaze comptomitatoare dea-lungul timpului. Si acest personaj O.F.  a fost lasat de esalon sau nr 1, sa decida viitorul unor oameni care au muncit corect, in conditiile in care nu este in stare sa isi faca ordine in familie. Sa il vedeti ce discursuri moraliste tine, si cum ii jigneste pe altii. Vorba aia nici gura nu ii miroase.

Nr. 3 este un personaj cu probleme pshice, col. Ghita.S. Acesta si-a mutat sotia in unitate si o favorizeaza in toate modurile posibile. Actuala sotie a fost o prietena de familie, careia i-a decedat sotul, dar care avea o relatie cu GS de mai inainte. Pt a se casatorii cu aceasta, GS a renuntat la sotie si 2 copii, de care nu se mai preocupa acum.

Nr. 4 este seful administrativului, personaj sters profesinal care nu se ocupa decat de manevre, col. Mitea G. Poreclit bufonul regelui. Al nr 1. Acesta provine dintr-o unitate unde din ce spun fostii colegi s-a preocupat de manarii in golosul nr 1 si al lui personal. Materiale sustrase din fosta unitate gasindu-se la locuinta acestuia.

Nr. 5 Lt.col. Jecu M. un personaj dubios, care hotareste destinele noastre in ceea ce priveste cariera sau participarea la misiuni externe implicat in tot ceea ce are legatura cu obtinerea de spagi, in apecial pt nr 2. Si probabil si pt nr 1. De altfel este poreclit Jegu. Acesta se comporta foarte urat, incalcand in repetate randuri regulamentele militare. Se preocupa numai cu barfa si promovarea discretionara a celor care ii soptesc la ureche cancanuri. De altfel, de curand un subordonat i-a intocmit raport de abuz, pe care nr 1-3 nu a vrut sa il inregistreze si astfel nu a fost sanctionat fiind scos basma curata. Acesta pozeaza in familust convins, fiind capabil sa sustina cu tarie o minciuna. Insa pe ascuns are relatii cu mai multe personaje feminune din subordine. De altfel si-a favorizat amanta S.C. sa fie detasata pe o functie astfel incat sa poata intra zilnic in biroul lui si mai apoi a ajutat-o sa plece in misiune.

Nr 6 sotia nr.2, Olteanu.E. angajata la structura care se ocupa cu achizitiile. Este cunoscuta ca fiind o sotie infidela inca din tinerete. De altfel aceasta a si fost batuta intr-o dimineata in fara angajatilor care veneau la munca de sotia lui LN. Insa si-a vazut in continuare de amantalac neclintita.

Nr 7 Lacatus N, amantul dovedit al nr 6, angajat in aceeasi structura de achizitii. Personaj principal prin care se achizitioneaza, sustrag materiale si bonusuri. Acesta se preocupa de constructia caselor nr 2, afaceri cu nr 1 si 4 si duce oamenii unitatii la lucru.Ori de cate ori este nevoie de ceva pt nr 1-4, de la o piesa auto pt autoturismul proprietate sau de orice  altceva, el este cel care se ocupa sa se realizeze.

Acuzatiile

1. Nr 2 si nr 5, din 2016, cu largul concurs al nr 1, au fost implicati in trecut si inca sunt in prezent, in tot ceea ce inseamna promovari ale personalului, selectarea personalului pt participarea acestuia la misuni externe. JM este ce care colecteaza spaga si o remite catre nr. 2 si 1.

Selectia personalului se face arbitrar inventandu-se criterii noi, care nu sunt prevazute in instructiuni. Sunt selectate in special femeile. De altfel in unitate se stie ca cine vrea sa plece in misiune, trebuie sa treaca pe la O.F. sau J.M. si sa cotizeze. Asa s-a intamplat si cu amanta lui JM, care a fost provata sa plece pe o functie pe care nu avea niciun fel de pregatire. Ea era incadrata pe o alta functie careavea un nivel ridicat al limbii engleze, pe care ea nu il avea si atunci a incadrat o alta functie cu nivel de engleza mai mic. Asta in detrimentul altor militari, specialisti in domeniu, cu experienta si engleza corespunzatoare.

Spre exemplu a fost promovat la plecare in misiuni, peste rand, si in zone bune un militar al carei sotie are un cabinet de recuperare medicala la care se trateaza nr 2 si 3, evident gratis.

Sau un alt militar a carei sotie lucreaza la o societate de unde unitatea cumpara constant materiale de constructii. Ea fiind cea care acorda diacounturi. Revenim despre asta.

In unitate sunt foarte multe cadre care indeplinesc in totalitate conditiile de participare la misiuni externe insa nu sunt lasate efectiv sa intocmeasca rapoarte. Nr 1-3 si JM prefera sa minta esalonul superior si nu ii lasa sa plece, decat daca cotizeaza.

De asemenea selectiile pentru participarea la misiuni externe, care se desfaaoara in unitate, sunt trucate de acekeasi personaje. Cum spune un coleg, se mimeaza exigenta comisiei de selectie, participantii emotiile si la final pleaca cine trebuie.

De altfel J.M. si-a permis sa isi achizitioneze in ultimii 2 ani un autoturism Octavia nou si o vila intr-o localitate de langa Buzau.

O.F. si-a construit 2 case de vacanta…dar aici vom reveni.

2. In unitate, la dorinta expresa a nr 1 2, 3 si 4, a fost promovat un nou  stat de organizare, caruia noi ii spune statul Mitrea, dupa numele nr. 4, caruia acest nou stat ii face loc pe o functie dedicata lui, cea de sef peste statul major al unitatii.

De altfel, nr 1, i-a amenintat pe 4 lt.col. din unitate sa isi vada de treaba lor si sa nu il concureze pe M.G..Totul din dorinta de al promova e acest personaj cu care nr1 merge in concedii peste hotare sau in tara, multe fiind platite numai de MG. Sau la care merge ka gratare si chermeze. De altfel MG nu are studiile necesare si zero experienta in domeniul viitoarei functii, insa se bazeaza pe lipsa de concurenta si interventia salvatoare a nr 1 la comisia SMAp.

Mai nou s- a preocupat ca nr 1 sa achizitioneze un teren, pe care MG deja il pregateste pentruconstrucia unei vile, pt nr 1. Revenim.

Din ordinul abuziv al nr 1  functiile din stat sunt scoase pentru incadrare asa cum dicteaza interesele nr 1. Mai mult, abuziv, a dat ordin ca pe aceste functii sa nu fie niciun fel de concurenta, prin diverse tertipuri, urmand sa fie promovate numai acele rapoarte alor caror solicitanti sunt pe placul lui JM, OF sau II. Sau au cotizat dea-lungul timpului. Rapoartele, desii sunt personale si legea spune ca se inregistreaza si apoi se prezunta la nr 1 pentru rezolutie, nu se inregistreaza. Se inregistraza numai cele ale celor alesi. Ceilalti sunt sunt sfatuiti sau amenintati sa si le retraga. Desii dupa lege toate rapoartele trebuie sa ajunga la SMAp, a carui comisie hotaraste castigatorii pe functii.

Despre noua organizare, nr 1-3 au fost instiintati ca nu trebuie promovat, pentru ca va fi durere. De altfel noua reorganizae trebuia facuta un 2022, insa s-a dorit promovarea lui Mitrea G. Desi este mutat de numai 4 ani in unitate si nu s-a remarcat prin munca ci numai prin smecheri pt folosul prpriu sau al nr 1-3. De altfel gl Irimia il vrea in functie pentru a-l ajuta la ridicarea casei, gardului, etc.

Noul stat face ca noi, 10 locotenenti colonei sa ramanem fara functii si sa fim nevoiti fie sa ne pensionam, fie sa ne mutam la alte unitati din tara. De altfel aici este un abuz, deoarece noi avem hartie care spune ca putem ramane pe functii pana in 2022. Dar nr 1 nu este de acord. El a mintunt in toate adunarile ca nu va fi nicio problema pentru nimeni si ca toata lumea se va regasii pe noul stat. Dar, a mintit. Un general al Armatei Romaniei, comandant al unei structuri de elita, si-a mintit in fata subordonatii. Fara clipire, fara onoare, si ne mai intrebam de ce merge prost totul. Nr 1-4 nici nu au catadisit sa ajute. De altfel imediat dupa anuntarea noii reorganizari, nr 1 si 3 au intrat in concediu de odihna pentru 2 saptamani.

Acesta reorganizare aduce dupa sine provovarea unor cadre in functii pentru care nu au pregatirea necesara, insa numai pentru ca nr 1-4 sa nu isi recunoasca greseala  de a o promova si de a ascunde abuzurile fata de superiori. Tot la capitolul minusuri tebuie sa trecem si faptul ca mai mult de jumatate dintre cei ramasi vor avea salarul mai mic.

Pentru a-si motiva actiunile nr1-5, inventeaza tot felul de principii care trebuie respectate. Insa acestea au dublu standard, fiind impuse acelira care nu au austinere, cei aflati in gratiile conducerii find deasupra acestora.

Daca ati vedea cu ocazia diverselor adunari cum conducerea ne minte in fata. Se bate cu oumnul in piept de corectitudinea actiunilor lir, insa tot personalul unitatii stie cum stau de altfel lucrurile.

La constituirea noului stat nr 1-5 nu s-au consultat cu nimeni. Au facut cum au crezut ei. De altfel hartiile au fost intocmite de un locotenet si nu de seful personalului, asa cum era normal.

O alta problema este ca in unitate sunt multe functii superioare, care nu sunt incadrate, si sunt duse prin cumul de catre militarii aflati in functii imediat inferioare acestora. Ghici ce, acum la incadrarea personalului pe noul stat, aceste functii nu sunt scoase la concurs. Probabil asteapta ceva spaga pentru scoaterea acestora la concurs .

In esenta 1-3 au hotarat ca unele functii sunt mai prioritare ca altele si trebuie incadrate, insa nelasand sa plece toate rapoartele personalului. Practic nu lasa sa fie concurenta pe functii ci lasa sa plece bumai rapoartele celeor alesi. Sa nu incurce apele cumva comisia de selectie a SMAp. Deci unde este corectitudinea? Legea spune clar ca trebuie primovate toate rapiartele si comisia SMAp este cea care hotaraste castigatorii. Dar aici, din abuz, nr 1-3 gitarasc ei cine trebuie sa castige si prin intimidari si amenintari ii face sa renunte pe cei care nu sunt alesi, desiimulti dintre acestia sunt profesionisti su probabil ar castiga i selectie corecta. Culmea ca aceste lucruri au fost semnalate  si la DIM, insa nimeni nu a luat atitudine, lasandu-i pe 1-5 sa isi faca cum vor mendrele.

3. Acordarea sporului pentru lucrari de exceptie. Se acorda in sedinta restransa numai intre 1-4. Ei hotarasc cine primeste si  nu se face cunoscuta niciodata aceasts lista.

Se face discretionar, in functie de cotizatii sau genul de regula feminin sau serviciile aduse nr 1-4. Spre exemplu a primit acest spor militari care au stat in unitate mai putin de 2 ani, dupa s-au pensionat,  dar care au executat sau inca executa lucrari de constructii, istalatii termice sau sanitare la nr 1-4, de regula cu materiale din unitate. Sau a primit spor un militar a carui sotie are un cabinet de recuperare medicala pe care il frecventeaza nr 2  si 3. Gratis.

De asemenea a primit spor, si nu numai o data, o doamna locotenent, subordonata lui nr4,  care petrece concediile si revelioanele cu nr 2. La a carei nunta a fost nr 1, 2 si 4. O doamna care nu prea are nimic de a face cu meseria si mai ales cu disciplina militara. Singurul merit este legat de faptul ca sotul este angajat la contrainformatii, ca si nasul lor si mai mult ca sigur nu raporteaza la esalon nimic din ce se intampla aici. Mai mult probabil ca le si spune ce se discuta despre ei si cine anume. De asemenea aceasta a si fost imputernicita de cateva ori, pe o functie cu 4 trepte mai sus, pentru care nu detinea competentele necesare. Dar, probabil mai detine altceva.

De altfel 1-4 se adreseaza tuturor femeilor cu prenumele, desii regulamentele militare spun ca trebuie adresat cu numele de familie.

Tot la abuz poate fi semnalata si incadrare pe o functie de comanda a lui Lt.col. Volosincu, un personaj care depaseste limita bauturii des. Acesta provine de la contrainfotmatii si propabil a fost recompensat de nr 1 si 2 cu aceasta functie, ca urmare a serviciilor personale pe care le a adus celor doi, in sensul neraportarii abuzurilor. In unitate erau cadre mai vechi care puteau incadra acea functie, insa, a fost preferat el.

Nr 2-5 sunt abonati permanent la sporul pentru lucrari de exceptie. Oare de ce?

 4. Delapidari

Nr 2, cu complicitatea celorlalti 1, 3 dar mai ales 4, si-a ridicat 2 case in jurul buzaului. Una in localitatea Dimbroca, de unde este sotia lui, si una in Monteoru. De ridicarea acestora s-a preocupat indeaproape nr 7, Lacatus N si sotia O.E, care sunt amanti. De altfel O E a si fost batuta la poarta unitatii, in vazul tuturor de sotia lui LN. Filiera este simpla, cei 2 achizitioneaza materialele necesare de la firmele agreate, care ofera bonus, de multe ori eludand legea achizitiilor publice, si numai o parte ajung in unitate. Celelalte ajung la santier. De asemenea bonusul ajunge pe santier. Datorita faptului ca   unui coleg lucreaza la una din aceste firme si acirda bonusul numai lui LN, sotul a fost recompensat cu o plecare in misiune intr-o zona buna, ferita de riscuri. Fostul sef al achizitiilor l-a informat pe gl Irimia de delapidarile care se petrec, insa acesta nu a luat nicio masasura, fortandu-l pe acesta  sa iasa la pensie.  De altfel, imediat dupa iesirea acestuia la pensie, cei doi LN si OE au primit spor pentru lucrari de exceptie. Doar trebuie ca nr 1 si 2 sa beneficieze de materiale. Si pe langa ei si nr 3 si 4.

 Materialele se scad de catre MG, pe lucrari fictive, sau care s-au facut din contributia personalului unitatii. Fier beton, glet, var, ciment, cherestea, gazon, porti etc.

Inclusiv sunt folosite masinile unitatii pentru a cara materiale la diverse locatii detinute de cei din conducere.

O parte din materiale au ajuns si acasa la MG, pentru lucrari de marire a spatiilor, gardului, etc. De altfel el si-a ridicat casa cu materiale si oameni de la fosta unitate. In continuare in brigada foliseste oameni si sustrage materiale in folosul propriu. Pana si gazon a achizitionat pt ca avea nevoie la casa nr 2. O parte a ajuns si la unitate.

Ca sa revenim la constructia caselor, dupa ce au fost discutii masive ca isi construieste case cu materiale si oameni de la unitate, O.F. a vandut-o pe cea din Dimbroca.

Lucrarile pt imobilele nr 1-4 se executa cu oameni de la unitate, pe care abuziv, ii invoieste in timpul programului. Pe unii i-a detasat la paza, ca sa aiba mai mult timp liber. De spor a beneficiat pana si instalatorul unitatii, dupa lucrari executate la nr 2, 3 si 4.

Nr 2 are un fiu samsar de masini, astfel ca atelierul unitatii este in permanenta ocupat de masini personale care necesita reparatii. La fel procedeaza si nr. 4.

Practic toti meseriasii unitatii lucreaza pentru 1-7, iar brigada este compania lor privata.

5. Personajele 123si 5 au fost actionate in judecata, pentru abuz in serviciu de un militar din cadrul unitatii. De altfel acum dosarul este pe rol la Parchetul Militar Bucuresti. Acestia incearca  sa atraga de partea lor personaje din unitate care sa le serrveasca drept martori, prin acordarea de recompense. Fie prin acordarea sporului pentru lucrari de exceptie, fie prin inaintari in grad inainte de termen, fie prin acordarea de medalii cu ocazia zilei unitatii, zilei armatei sau zilei Romaniei.

6. Pensionari, mutari, demisii

Din 2016 si pana in prezent, o multime de cadre militare, multi dintre ei specialisti au ales sa paraseasca unitatea, scarbiti de ceea ce se petrece. Militari cu misiuni multiple in teatrele de operatii, cu expertiza in domeniul in care activau. Oameni loiali institutiei, inca de ka infiintarea acesteia. Oameni care meritau aprecierea conducerii chiar si sub forma unui spor de lucrari de exceptie. Oameni care nu se mai regaseau in acesta mocirla.

Fostul nr 3 spre exemplu nu a mai suportat si s-a pensionat. Contabilul sef spre exemplu a fost fortat sa isi dea demisia, la fel seful achizitiilor. Un fost comandant la una din structurile din compune si cel putin 4 lt.col. foarte buni specialisti pe domeniul lor de responsabilitate, au ales de asemenea sa se pensioneze. De asemenea o serie de cadre de perspectiva ale unitatii, din lehamite au ales sa isi faca rapoarte de mutare in alte unitati. Oameni care aveau toate cursurile facute si perspectiva incadrarii unor functii de conducere. Seful informatiilor este obligat sa se mute. Alti ofiteri de cariera se muta in alte structuri. Intreaga conducere a comunicatiilor a fost decapitata prin mutari sau iesiri la pensie. Ofiteri si subofiteri cu experienta din structura actuala a lui MG sunt fortati sa plece. Si exemplele pot continua.

Ce face conducerea brigazii? Nu ii pasa. La fel esalonul superior. Nu ii pasa. De altfel au fost capabili sa modifice indicatorii unei testari anuale in care cadrele au infierat conducerea brigazii. Au falsificat analiza climatului organizational numai pt a arata un fata superiorilor ca tin lucrurile sub control. Si au fost crezuti.

Astfel de oameni conduc o unitate de elita, ce a mai ramas din ea, a Armatei Romaniei. Cu largul concurs al superiorilor.

Daca ati putea sa vedeti atmosfera sumbra care este acum in unitate, cadrele care discuta nemultumite la o tigara, bataia de joc la care sunt supuse. Nu a mai ramas mai numic din ceea ce odata definea spiritul acestei structuri.

Hartia de fatase vrea un apel disperat la stoparea abuzurilor si nu se vrea un cancan.

De aceea am ales sa dam publicitatii acest manifest. Este o actiune disperata. Speram noi ca acesta va fi publicat si mai ales ca va schimba ceva in acesta structura de elita.

Stim ca presa trebuie sa prezinte realitatea asa cum este si nu deformata. Speram sa faceti public aceste randuri si toti cei care se fac vinovati sa suporte consecintele propriilor fapte.

Ar mai fi foarte multe de spus, insa protectia documentelor clasificate ne impiedica sa scriem in clar.

Speram insa ca sa fie de ajuns pentru un articol exploziv.

Semneaza, colectivul de cadre care ia atitudine.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

36 thoughts on “Cadre militare care s-au saturat de politic, de conduceri incompetente si avare”
 1. Acesta este un strigăt de ajutor al cadrelor militare cinstite din armata României.
  Ce ati citit in acest articol se întâmpla in multe alte unitati militare din România, deoarece de prea mulţi ani se promovează incompetența și nepotismul în locul competenței profesionale.
  Sunt mandru ca am făcut parte din colectivul acestei unități de care mă leagă amintiri
  frumoase din cariera de militar.
  Regret că foştii mei colegi au ajuns să-și strige nemulţumirea în public dar asta cu siguranţa înseamnă ca NU se mai poate, trebuie luate măsuri și trebuie destituiti toţi cei care îngroapă aceasta unitate
  Sa le fie ruşine acestor „venetici” ce terfelesc numele acestei unități de elită a armatei române.

 2. Ce pot sa spun? Din pacate f.f. multe lucruri deri par de domeniul SF-ului, sunt adevarate… Managementul organizational e la pamant. O spune cineva care a plecat din unitate si, datorita unor circumstante, nefericite la prima vedere, nu se mai poate intoarce. Dar chiar ca in conditiile astea chiar nu m-as fi intors. Cati colegi sufera de rautati gratuite din partea unor prea usor promovati in functii mari, numai bunul Dumnezeu poate pune marturie…

  1. Foarte curajoși militarii care au spus ce au pe suflet (chiar și așa fără nume și prenume) și sper ca cei vinovați să fie destituiți și pedepsiți pentru faptele comise!

  2. Din păcate asa este, mereu oameni competenți și buni profesioniști au fost înlăturați prin diferite mijloace mai puțin ortodoxe, doar D-ZEU mai poate face dreptate, asa să le ajute!

 3. Se duce dracului învățământul românesc. Acest „scriitor” este oglinda profesorului lui de română din liceu.
  Eu nu cred că această „hârtie” a fost scrisă de un ofițer al Armatei Române.
  Ofițerul este pedant, meticulos, cu grijă față de modul de exprimare care nu ar fi trimis niciun document decât după o verificare atentă. Cel puțin ortografia ar fi corectat-o.
  Și ar fi respectat jurământul și regulamentele militare. Ar fi raportat ierarhic și ar fi așteptat răspunsul comandantului său.

  1. Domnule Mihai,
   Treziti-va la realitate!
   Acesta este un strigat de disperare al unor persoane care s-au saturat sa fie napadite de incompetenta si nepotism. Mai ales cand le sunt amenintate cariera, viitorul si existenta. Conjunctura face sa cunosc aceasta realitate pe care o prezinta acel colectiv anonim. Este un fenomen care se manifesta la toate nivelurile, in toate structurile de forta ale Romaniei.
   V-ati gandit cumva ca acele greseli din redactarea materialului au fost facute intentionat?
   Important este sa retinem ce vrea sa transmita acel strigat de dreptate, nu cum a fost asezat in pagina. Adica fondul problemei, nu forma!
   Si, mai ales, de la cine se vrea auzit: structuri de informatii ale Armatei romane.

 4. Buna seara, o sa va rog sa schimbați poza de la începutul articolului, aceasta neavând nicio legătură cu cele prezentate în articol. Consider ca aduceți un prejudiciu de imagine celor din fotografie, si nu este în regula.
  Va mulțumesc.

 5. La Centrul de Operatii Psihologie din Bucuresti sunt si mai multe bube cu puroi in ele de cand este la comanda A.G.I. A fost imputernicit comandat iar cand a candidat pentru functia de comandant l-a respins comisia pentru ca nu avea masterul de comanda (obligatoriu pentru a comanda o unitate), acesta a reusit sa isi echivaleze masterul de comanda cu un master oarecare, pe langa faptul ca are subordonati care au doctoratul iar el din frustrare nu le recunoaste titlul de doctori.
  Capitolul sporuri pentru lucrari exceptionale (in jur de 1500-2000 ron in plus la salariu) acestea sunt date „pe sub masa” la cine este agregat de comandant. Nu sunt publice, sunt ascunse cat mai bine iar cine pune intrebari de ce acei oameni iau acest spor de lucrari exceptionale si ce lucrari exceptionale au facut cade in dizgratia comandantului si este impins sa paraseasca unitate.
  Capitolul misiuni, in misiuni merg oamenii agreati de comandant, fie ca se pricep fie ca nu, comandantul nu lasa comisia sa decida cine merge si nu le aproba rapoartele celor care ju sunt tolerati de catre el iar acesta minte comisia ca nu are personal care sa participe la misiuni in strainatate (intr-o misiune se castiga intre 30-35 de mii de euro pentru ofiteri si 20 de mii pentru subofiteri si maistri).
  Capitolul amoros, este un cuplu de capitani in unitate B.A si M.F. care au fost in 5 misiuni si tot beneficieaza de chirie iar in ultima misiune au motivat ca vor sa mearga impreuna pentru ca se iubesc si vor sa faca un copil. Mentionez ca acestia nu sunt casatoriti. Un alt lt.col are o aventura amoroasa cu o lt. ambii avand familii dar merg amandoi impreuna in misiune si comandantul glumeste pe seama lor. Plus cumetriile si participarile la nunti plus aliante intre comandant si cei favorizati de el.
  De cand a fost imputernicit si numit A.G.I. comandant tot mai mult personal pleaca din unitate prin pensionare, demisie sau mutare.

  1. Din păcate exemplele sunt în toată tara. Și prin Dobrogea mai sunt unități care fac obiectul: finul nasului ajuns cdt. și transformarea unei unități cu dedicație.

   1. Confirm cele spuse despre Centrul de Operatii Psihologice din Bucuresti, este o adevarata „cutia Pandorei” acolo iar in joc sunt sume mari de bani.
    Dincolo de stilul de scriere, trebuie vazut elefantul din camera si trebuie trasi la raspundere acesti pseudocomandanti si ajutoarele lor.

 6. Sper că au dovezi pentru aceste afirmații; în caz contrar s-ar putea să aibă neplăceri si câteva procese. Dar nu mai sunt inspecte, analize (analiza structurii)? Exista o direcție specializată în MApN și care are ca atribuții tocmai aspecte dintre cele enumerate/ prezentate în acel articol.. Va dura mult până se vor clarifica lucrurile .. Am avut o experientă similară iar DGIA a protejat un borfaș/ găinar vreo 3 ani in fruntea unei structuri specializate iar DNA a reluat cercetarea cazului după vreo 6 ani. Așa că răbdare ….!

 7. B 404 Cc nu are nicio legătură cu această unitate, de altfel acesta a fost desființat în 2005! Câteva cadre și o parte din tehnică au trecut la această unitate, dar atât!

 8. In mod evident aceasta „structura de elita” este doar un „bordel kaki” si o grupare de infractori si interlopi. Nu este insa de mirare,avand in vedere aspectele ce privesc numirile si promovarile in funcii pe alte ctiterii,decat cele ale competentei,profesionalismului,moralitatii,cinstei,onoarei.Cu lichele din astea promovate de alte lichele de felul „generalului Tonea si a gen.Irimia -ca sa nu zicem de multi altii – aceasta „structura de elita” , nascuta din mizerie,crima,tradare,vanzare de tara,……. este urmasa celebrului B.404, acel „embrion” al faradelegii .Aceasta structura,a devenit o „anexa kaki” a politicului,alaturi de SRI,SPP si alte asemenea elemente ale…..”sistemului national de aparare”.De fapt, al tradarii si vanzarii de tara,al slugarniciei si opresiunii ,al crimei si faradelegii in institutiile de stat.Iar obiectivul lor major,este distrugerea democratiei,consolidarea structurilor de politie politica,continuatoare ale „vechilor” structuri ale Securitatii si ale serviciilor de informatii. Celelalte aspecte sunt realitatile din astfel de latrine ce isi zic cu mandrie „structuri de elita”,dar nu sunt de fapt decat grupari infractionale si criminale.

  1. Sunt preocupat de astfel de comportamente nocive.
   Fac reportaje și filmări direct la împricinați.
   Cine dorește, facem o echipă de organizare-coordonare și mergem direct peste ei.
   Cine se oferă, aștept răspunsuri pe Messenger/Mihai Codreanu sau pe wathapp la 0757306284.

    1. Lasa sa vada si societatea civila ce se intampla in organizatia militara, sau ti-e rusine?
     Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si intreaba cum a fost acordat sporul de lucrari exceptionale (cate documente au conceput si semnat cei care au primit sporul si ce au facut ei in plus fata de fisa postului pentru a primi acel spor).
     Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si intreaba pe ce criterii se pleaca in misiune, cel putin de 2 ori in cateva luni comandantul actul A.G.I. a mintit esalonul superior ca nu are oameni sa trimita in misiune (pe langa cei favorizati de catre el si abia intorsi din misiune).
     Mergi la Centrul de Operatii Psihologice si uita-te cat masini nu au ITP apoi uita-te pe camera de pe platou de cate ori a fost spalat si reparata masina comandantului la remiza. Chiar cel care conducea autobuzul radea si zicea ca pentru un spor spala si masina comandantului si pentru cez oentru 15 ron spalarea in oras, cat de zgarcit sa fii.
     Centrul de Operatii Psihologice din Bucuresti si unicul din tara poate fi dat antiexemplu, daca se rezolva problemele de acolo care incep de la comanda si acest individ (A.G.I.) care nu a vazut plutonul sau compania si a ajuns, fentand regulamentele si destremand o unitate prin incompetenta.
     Macar nevasta lui se lauda cu el pe facebook si le da likeuri pe pagina Centrului de Operatii Psihologice celor care il felicita.

   1. Bateti in poarta la Centrul de Operatii Psihologice din Bucuresti si mergeti la comandant A.G.I. cu urmatoarele intrebari: care e traseul lui profesional si cum a fost numit in functie, cum acordat sporul de lucrari exceptionale si cum a trimis oamenii in misiuni extern). Iar de aici o sa iasa la suprafata si celelalalte probleme si personaje care au contribuit la destramarea unitatii.
    Poate la inceput o sa para plin de el dar se dezumfla repede, nici sa comande nu stie dar la facut „combinatii” si mintit se pricepe.

  2. Bai omule delirezi!
   Instituția asta nu are legatură cu SRI, SPP și alte aberații delirante ale tale și este cu totul altceva și față de 404, deși 404 în sine a fost elita armatei la vremea ei. Nu este nici un bordel kaki, nu conține infractori ci foarte mulți oamnei excepționali. Este unitatea de elită care a adus faimă Romaniei, în care au lucrat sute de oameni onești, demni, foarte curajoși, care au realizat lucruri mult peste dotarea pusă la dispoziție. Păcat că din cauza unei situații temporare, din cauza unui leadership trecător, ajung oameni care nu cunosc ce este și ce a fost această unitate să-și dea cu părarea despre ea. Nu mai aruncați cu noroi în cei mai buni, că și așa sunt din ce în ce mai puțini… și o să plece și ultimii rămași.

  3. De ce consideri B. 404 un ,,embrion al fărădelegii”? Ai idee ce oameni s-au instruit acolo? Dar mai ales, cate sacrificii făceau aceștia fata de ei și familiile lor? Marea majoritate a acestora erau parașutiști, alpiniști, scafandri, conducători ai multor categorii de tehnica de lupta, efectuau lucrări de distrugeri în orice mediu, călărie, ski, dețineau clase de specialitate în comunicații etc. La revoluție, tot unii ca tine i-au confundat cu teroriștii și au tras în ei, în poarta MApN. Au fost 4 morti și mai mulți răniți, dintr-o greșeală de comunicare, oameni foarte bine pregatiti!!

 9. Puțin probabil ca in realitate lucrurile sa stea chiar așa. In orice unitate sunt si frustrați care aspira la grade si funcții mari si dacă nu-si ating obiectivele recurg si la astfel de metode de denigrare a celor din preajma lor. Având in vedere ca petiția este plină de greșeli gramaticale, scrisă de un agramat in fond, nu poți sa-ti imaginezi ca un asemenea om ar putea sa ajungă pe o funcție de comanda, sa ia decizii si mai ales sa conducă oameni! Ca sa ai autoritate in fata subordonaților, trebuie sa fii integru, bine pregătit profesional, un model si un exemplu pentru toți. Altfel…

  1. Cum adica sa “stea chiar asa”?
   Si daca o parte mica e adevarata este foarte grav. Nu cred ca cineva care a facut greseli de scriere este neaparat frustrat iar daca ar fi asa cum spuneti, inseamna ca ei nu trebuiau sa fie intro unitate militara sanatoasa. Oricum ai privi, ceva e prea putred acolo si ori se aduc clarificari ori se face curat!

 10. Un wobitoc ”de bine”, care habar n-are de limba română, a mânjit cu rahat toată unitatea!
  Într-o situație de război, ăsta (sau ăștia) sunt cei care dezertează la inamic și trădează!

 11. Așa e peste tot, in orice U.M….doar curvele, pupincuriștii și șpăgarii sunt recompensați, promovați, ș.a.m.d….pe diferite “criterii” de nimic…la fel cum sunt și ei niște oameni de nimic care nu știu decât să bârfească și să ploconească în stânga și în dreapta pentru a le lua meritul celor care muncesc.
  Oamenii corecți, care își văd de treabă și își fac treaba cu responsabilitate sunt f….i de acești colonei bețivi și șpăgari care se cred patroni la ei în U.M….și își favorizează scursurile și odraslele cotizând și ei mai departe către eșaloanele lor superioare pt. a fi bine pt. toți ( AI LOR ). Niște relicve cu salarii nesimțite nemeritate ce se bucură și se vând chiar și pentru un babic sau o sticlă de tărie…

 12. Sunt multe unități în Dobrogea domnule Ivan. Fiți mai specific că oricum sunteti incognito. Măcar atât curaj sa avem sa dam lucrurile pe față.

  1. Există structuri în Ministerul Apărării Naționale care au obligația de a face ceva pentru clarificarea situațiilor amintite de autorii acestui manifest. Dar caracatița politică este prezentă și în MApN. Dacă se vrea pot fi documentate toate șmecheriile dar oare se dorește acest lucru???

 13. Un mare fâs, au palmat-o repede… având în vedere subordonarea. Totul va fi la fel, păcat de personalul unității.

 14. Simulantu’ ia cazul din Centrul de Operatii Psihologice din Bucuresti, pot sa o palmeze repede dar ranjetul sgp-ilor cand trece comandantul sau cei din echipa de comanda pe langa ei nu au cum sa il palmeze. Intergritatea sau onoare ramane stirbita de actiunile lor, poate pentru unii nu conteaza dar sa faci adunare si toti oamenii din acea adunare sa se uite la tine si sa stie ce ai facut si ce faci…

  1. Nu le pasă de rânjetul sgp-ului cu 2500 ron soldă, vor face pe lupii moraliști la adunare și vor continua să-și sporească averile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *