UPDATE: Prefectul Daniel Țiclea, a convocat joi, 1 septembrie, o ședință de urgență pentru a găsi o soluție. La ședință vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, Direcției de Sănătatea Publică Buzău și a Spitalului Județean Buzău.

Buzoienii vor muri pe capete și vor muri cu zile, asta o spun mai mulți specialiști medicali dincadrul Spitalului Județean Buzău, după ce ultimii doi medici de pe secția de cardiologie au decis să plece după data de 1 octombrie.

Ei bine, există o situație critică la nivelul județului, criza medicilor este una acerbă. Consiliul Județean Buzău le oferă medicilor veniți din alte orașe, o locuință în cartierul Orizont, plata cheltuielilor timp de 5 ani și salarii atractive, și totuși, este criză de medicii la Buzău.

Secția este în pragul blocajului, după ce ambii medici specialiști care profesează aici au anunțat conducerea unității că intenționează să plece din Buzău. Cei doi medici cardiologi acuză volumul foarte mare de muncă și responsabilitatea imensă. Medicii au fost convinși să mai rămână măcar până la data de 1 octombrie 2022, în urma unei întâlniri cu administrația unității medicale care se află în subordinea Consiliului Județean, conform adevarul.ro.

Secția Chirurgie din Spitalul Județean este una dintre cele mai solicitate secții, din cauza numărului mare de pacienți cu boli cardiovasculare.

Personalul format din asistentele rămase va fi redistribuit pe alte secții din spital.

Vă mai aduceți aminte cazul taximetristului din Râmnicu Sărat, mort din cauza sistemului medial deficitar? Ei bine, așa vom ajunge cu toții dacă autoritățile nu vor găsi o soluție.

În anul 2020, un taximetrist din municipiul Râmnicu Sărat a decedat, în timp ce spitalul din oraș devenise spital suport Covid.

Decesul a survenit pe data de 18 mai, în jurul orei 13.00, în staţia de taxi din faţa gării Râmnicu Sărat. Lui Ionel Porumb, vechi taximetrist din oraş, i s-a făcut rău şi a căzut ca secerat, imediat ce a încheiat o cursă în oraş, conform adevarul.ro

Persoanele care au văzut scena au sunat la 112 pentru a chema ambulanţa, însă aceasta a întârziat deoarece a venit de la 40 de kilometri distanţă, din municipiul Buzău.

Taximetriştii susţin că de la staţia de salvare din Buzău a venit o maşină neechipată cu defribilator.

Soluția specialiștilor este de a transfera pacienții la spitalele din regiune precum Ploiești, Focșani sau București, însă în cazul în care este o situație gravă, buzoienii vor muri pe capete.

Este criză de medici și la SJU Ploiești

Situaţie dificilă la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Ploieşti. Patru medici cardiologi şi-au dat demisia încă din luna mai, iar cei rămaşi nu mai pot face faţă programului infernal. Conducerea unităţii spitaliceşti a cerut ajutorul Consiliului Judeţean pentru a rezolva cât mai repede problema deficitului de personal şi au scos la concurs zece posturi pentru secţia de cardiologie, conform observatornews.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “BUZOIENII VOR MURI CU ZILE. SJU BUZĂU RĂMÂNE FĂRĂ SECȚIA CARDIOLOGIE. PACIENȚII TRANSFERAȚI ÎN JUDEȚE VECINE”
  1. Cei doi medici cardiologi acuză volumul foarte mare de muncă și responsabilitatea imensă.
    Auziti motive!!?? Vor pleca la un loc caldut si fara responsabilitati…., ce vremuri traim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *