Astăzi, începând cu orele 18:30, mai mulți bicicliști buzoieni s-au adunat lângă Palatul Comunal din centrul municipiului și au plecat într-un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. La acest eveniment s-au alăturat și jandarmii buzoieni, polițiștii de la serviciul rutier, dar și un preot, care a ținut să rostească un discurs în memoria victimelor din trafic.

Toți cei prezenți au primit un tricou alb, oferit GRATIS de Le Big Supermarket , un număr de participare, iar înainte de start s-a ținut un moment de reculegere.

„Marșul Tăcerii”, eveniment aflat deja la a II-a ediție la noi în Buzău, se pare că a sensibilizat mai multe persoane decât am sperat, iar participanții din trafic, chiar dacă au fost nevoiți să ocolească coloana de bicicliști, au reacționat pozitiv și au fost receptivi la orice recomandare a polițiștilor care au dirijat circulația, pentru a evita orice pericol.

Anul aceasta a fost prezent și Viorel Tabără, unul dintre cei mai activi alergători din Buzău. Sportivul a deschis drumul bicicliștilor și fără prea mare efort, s-a ținut tare de-a lungul a peste 10 km.

În 2022 se împlinesc 20 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima dată în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic. Marșul este organizat în fiecare an în cea de a treia zi de miercuri din luna mai.

Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19:00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins pe toate fusele orare de pe glob.
Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, ca și evocare a bicicletelor „fantomă”.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *