Municipiul Buzău este campion pe țară la prețul apei potabile.

Potrivit Autorității Naționale de Reghlementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), S.C. COMANIA DE APĂ S.A. BUZĂU aplică prețul de 6.48 LEI/mc cu TVA pentru apa potabilă transportată și distribuită. La prețul canalizare/epurare, municipiul Buzău se clasează pe un loc doi, cu un preț de 5.15 LEI cu TVA.

Administrația condusă de PSD-istul Toma și reprezentanții Companiei de Apă (via ROMET) au justifică creșterile succesive ale prețurilor prin nevoia de investiții prin fonduri europene. Dar investiția ar trebui sa asigure eficiența și calitatea unui serviciu public, nu costul enorm al unui serviciu de bază.

De cine este controlată Compania de Apă S.A. Buzău?

Printre persoanele ce se află în conducerea și consiliul de administrație a Companiei de Apă Buzău, se regăsesc membrii marcanți în PSD Buzău și foști angajați ROMET sau acționari în societățile comerciale ale lui Toma.

Hinta Petruș și primarul Cîrjan din Râmnicu Sărat

Bătrânul PSD-ist Bogdan Ion

Avocatul Sălcuţan Alexandru Lucian

Acționari

Cum este cu salariul doamnei Săvulescu până la urmă? Tot 200 de milioane a rămas?

 Este vorba despre Simona Săvulescu, fostă directorare la Romet Grup, cea care a implementat Planul Kaizen şi a băgat în faliment toate firmele lui Toma. Acelaşi plan pe care vrea acum, după înlăturarea lui Tescaru, să-l implementeze şi Companiei de Apă, dezastrul find unul autoprovocat la ordinele lui Toma.

Gogoși, pentru proști

După demiterea lui Ionel Tescaru, Consiliul de Administrație al Companiei a decis numirea inginerului Simona Săvulescu în funcția de director general, pe o perioadă de patru luni, mandatul putând fi prelungit încă două luni.

Pe de altă parte, Simona Săvulescu a fost întrebată despre salariul de manager la Compania de Apă Buzău, având în vedere că, în repetate rânduri, primarul Constantin Toma i-a reproșat fostului director, Ionel Tescaru, că și-a stabilit un venit foarte mare și nemeritat, întrebare la care Săvuleasca nu a mai răspuns. Nici nu avea ce, deoarece, și în acest moment, salariul managerului interimar este la același nivel.

Județul Buzău pe primul loc în „topul rușinii” la prețul apei și al serviciilor de canalizare.
Chiar și după schimbarea lui Ionel Tescaru de la conducerea Companiei de apă, județul Buzău nu a scăpat de „topul rușinii” și se clasează în continuare în fruntea clasamentelor la cea mai scumpă apă sau canalizare din țară. 

Săvuleasca este cocoană PSD ?

Simona Săvulescu prezentă la protestul pentru susținerea cercetătorului – Costel Vânătoru.

Nu știm care sunt legăturile clare dintre aceasta și PSD sau că ar fi concubina lui Toma, așa cum se vorbește prin popor, dar un lucru știm sigur, Săvuleasca e fan PSD, aceasta a fost prezentă la protestul pentru susținerea cercetătorului Costel Vânătoru, protest organizat de primarul PSD, Constantin Toma.

Săvuleasca a susținut-o și pe Viorica Dancilă la alegerile prezidențiale. Aceasta a fost prezentă în galeria PSD pentru susținerea candidatei Viorica Dancilă, la prezidențiale.

Simona Săvulescu prezentă în galeria PSD pentru susținerea candidatului la președenție – Viorica Dăncilă.
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

7 thoughts on “BUZOIENII PLĂTESC CELE MAI SCUMPE FACTURI DIN ȚARĂ”
  1. Asa ne trebuie…avem cel mai prost primar din istoria Buzăului…si-a instalat haita de nemernici în administrația locala și acum asistăm la marele jaf…ce cuvinte sa am la adresa lui Salcutan sau Săvulescu….sunt personaje slab pregătite profesional și doar cu gândul la înavuțire….trista perioada pentru buzoieni…

  2. Asadar cumatrul Toma si cumatra Savulescu sunt cei care au reusit sa duca Romet de la 200+ milioane de euro cifra de afaceri la insolventa in mai putin de 4 ani…

    Iar acum tot astia vor sa modernizeze orasul Buzau si Compania de Apa? Mie imi miroase a praduiala, Tomita pe o parte cu firmele prietene actioneaza ( si incaseaza – suspiciune rezonabila mai ales acum, de cand DNA ancheteaza posibile ilegalitati) in Buzau iar madam Savulescu, cu indicatii (sau sa fie ordine, asta e mai complicat de dibuit) si pe banii prostilor (prostii suntem noi) extinde CdA pentru ca, la momentul potrivit, s-o ingroape astfel incat sa o cumpere cine trebuie (doar n-o s-o cumpar eu, tot Tomita sau sefi – comandanti – de-ai lui).

    In iarna ne spunea numitul Tomita ca platim in Buzau cea mai scumpa apa din cauza ca ilustra CdA face investitii in judet ca sa…aici a fost neclar. Ca sa detina monopol astfel incat, cand o vor lua “jupanii” sa poate impune orice vor ei? E o varianta….
    Una peste alta, faptul ca Toma explica preturile mari prin nevoia de investitii a unei COMPANII PRIVATE arata nu doar ca e complet nepriceput la ceea ce inseamna business dar si ca este rau-intentionat, nedand doi bani pe cei pe care, de fapt, ar trebui sa ii protejeze.

  3. APA e de vina, sau …. administrația locala ? GUVERNAREA ?
    Pe strazi tranșee , trotuare impracticabile în veșnică „reamenajare”, strazi sufocate de nenumărate „sensuri giratorii” fără sens , străzile rebotezate fără popă (!) , spre „deliciul” postașilor și taximetriștilor, într-un cuvânt : HAOS ORGANIZAT (pardon , 2 cuvinte!).
    p.s. ca sa practici ingineria, medicina, avocatura, etc trebuie obligatoriu sa fii licențiat (masterat, doctorat) corespunzător !
    Ca sa fi PRIMAR (nu secundar) ce licență obligatorie iți trebuie? „”, ca … „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”E !””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *