Sâmbătă, 28 martie, un buzoian a reușit să parcurgă în alergare 101 km în apartamentul său de două camere din București, o locuință unde stă în calitate de chiriaș, împreună cu soția, cele două fete și animalul lor de companie (un cățel).

Toată distanța a fost parcursă pe un traseu de 20 de metri, în timpul de 16 ore și 7 minute, se arată într-un comunicat de presă.

Cel care reușit această lucru este ultramaratonistul Cristi Borcan (49 de ani), cunoscut în lumea alergătorilor drept Superman. “Am vrut să demonstrez că se poate alerga în condiții ce par imposibile. De multe ori găsim o minciună călduță pentru a nu face mișcare, iar eu am vrut să demonstrez că se poate să faci mișcare în orice condiții dacă vrei cu adevărat”, a spus Borcan.

Cristi Borcan a asociat alergării sale și o cauză nobilă, anume strângerea de fonduri pentru echipament și consumabile medicale pentru Spitalul Județean Târgoviște: , o campanie demarată și dezvoltată de către asociația TOTUL ESTE POSIBIL.

Susținătorii inițiativei au fost invitați să liciteze pentru fiecare kilometru, asigurându-se că devin proprietari pe kilometru ales. Fiecarui cumpărător i-a fost emis un certificat de proprietate virtual, ca dovadă a faptei sale bune.

Cristi Borcan este implicat într-un proiect caritabil mai amplu, dorința sa fiind aceea ca în decursul a 2 ani să realizeze 101 ultramaratoane caritabile, ultramaratonul din 28 martie (SUPERMAN101) fiind cel cu numărul 52.

Cristi Borcan, buzoian get-beget

Cristi Borcan a abosolvit Liceul CFR, iar apoi s-a făcut cunoscut în Buzău, la începutul anilor 2000, atunci când și-a dezvoltat o afacere de distribuție pe piața locală.

Ce a spus Cristi Borcan despre maratonul său inedit!

Toată distanța a fost parcursă pe un traseu de 20 de metri.

Am alergat la mine în casă, un apartament de două camere, timp de 16 ore și 7 minute. Chiar vorbean cu un prieten, care a alergat și el în condiții similare și ne bucuram că am depășit un chinez, care alergase în casă 50 de kilometri. Practic, am realizat un record mondial. Am vrut să demonstrez că se poate alerga în condiții ce par imposibile. De multe ori găsim o minciună călduță pentru a nu face mișcare, iar eu am vrut să demonstrez că se poate să faci mișcare în orice condiții dacă vrei cu adevărat. Nu îndrum pe nimeni să facă ce am realizat eu, dar, acolo, un dans, gimnastică este ok pentru a arde caloriile”- a spus Cristi Borcan.

Cifrele maratonului special realizat de Cristi Borcan, la el acasă

  1. 5.050 de ture a cate 20 m
  2. 10.100 curbe la 180°
  3. 10.100 curbe la 90°
  4. 132.000 pași
  5. puls mediu 142 bpm (pulsul a ajuns și la peste 184 bpm)
  6. 7 tricouri schimbate
  7. 25° temperatură (28° în ultimele ore), umiditate de solar și 10 litri de lichide băute
  8. aprox 8.000 de calorii consumate.

De ce alerg pentru o cauză? Interviu cu Cristi Borcan

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *