23.400 de români mor anual, mai devreme decât ar trebui, din cauza poluării, arăta un studiu din 2018 al Agenției Europene a Mediului. 

O statistică pe care dacă o traducem altfel ar însemna că în fiecare an, în România, din cauza nerespectării limitelor impuse de lege la diverse emisii, dispare, de exemplu, populația orașului Roșiorii de Vede – sau a oricărui alt oraș mic, de provincie.

Au trecut mai bine de 3 zile de la izbucnirea incendiului, însă vâlvătaia continuă să ardă, iar cartierele Poștă și Mihai Viteazu sunt acoperite de fumul dens.

După mai bine de 72 de ore de la izbucnirea incendiului, autoritățile locale se întrec una pe alta, în explicații, iar stația de măsurare a calității aerului nu funcționează.

Șefa Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, susține că a solicitat ajutorul laboratorului mobil de la APM Prahova, încă din seara izbucnirii incendiului, însă după stingerea acestuia, operatorul economic va fi sancționat conform legii 104/2011, privind calitatea aerului. Pe de altă parte, șefa de la mediu se plânge că stația de măsurare a calității aerului din centrul municipiul Buzău, nu funcționează.

Am verificat și noi acest lucru, am intrat pe websiteul calitateaer.ro, iar stația din mun. Buzău nu furniza nicio informație.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, susține că stația de măsurare a calității aerului funcționează, însă aceasta are defectat „data logger”, iar în câteva zile vom afla cât de poluat a fost aerul din centrul municpiului Buzău. Întrebat de noi, despre măsurile de prevenție luate privind protecția civilă, acesta susține că aceste măsuri nu au fost necesare.

Ce arde mai exact la incendiul din curtea Agrosem?

Materia primă, tone de biluțe de polipropilenă, adică buzoienii au respirat plastic în aceste zile. În alte hale care încă la această oră ard, se află rumeguș și materialul finit – WPC.

La această oră ISU Buzău acționează cu 3 autospeciale de stingere și 8 subofițeri.

În ultimii ani, mari incendii izbucnite la mai multe societăți comerciale au poluat grav calitatea aerului din municipiul Buzău.

20 ianuarie 2021, GREEN WEE

Cum s-a rezolvat totul? O amendă în cuantum de 10.000 și 20.000 de lei!

Sursă: buletindebuzau.ro

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *