Începând de sâmbătă dimineață până duminică, 26 noiembrie, jumătatea de țară se confruntă cu condiții meteorologice severe, fiind sub Cod Portocaliu și Galben de ninsori și viscol. Avertizările meteo vizează și Buzăul, care se află sub Cod Portocaliu în intervalul orar 2.00 – 16.00, duminică, 26 noiembrie.

Meteorologii avertizează că sudul și sud-estul României, inclusiv Buzău, vor experimenta intensificări ale vântului, ninsori și viscol, iar rafalele de vânt pot atinge viteze de 75-85 km/h, cu vizibilitate redusă sub 50 de metri. În aceeași perioadă, părți din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna se vor afla sub Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ.

În București, precum și în județele Bacău, Vaslui, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ilfov și în anumite zone din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna, Codul Galben este în vigoare de la ora 18.00 vineri până duminică, 26 noiembrie, la aceeași oră. Aici se așteaptă precipitații semnificative, intensificări ale vântului și viscol.

Meteorologii avertizează că în Buzău se vor acumula cantități semnificative de apă, între 25-30 l/mp, și pe arii restrânse chiar peste 40-50 l/mp. De asemenea, se prognozează transformarea ploilor în lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60-75 km/h.

Așadar, locuitorii din Buzău sunt sfătuiți să fie precauți și să respecte indicațiile autorităților locale în această perioadă dificilă din punct de vedere meteorologic.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *