În ultimele zile orașul Buzău a înflorit la propriu. Deja al patrulea an primăria plantează flori în parcuri și pe gazonul de pe marginea principalelor străzi ale orașului. Și cu fiecare an, orașul devine tot mai verde, mai înfloritor și mai plăcut pentru locuitori și oaspeți.

”Am început cu cartierele, cu tot ce înseamnă partea de curățenie a spațiilor verzi din fața blocurilor, am adunat toate uscăturile, frunze, crengi uscate, am toaletat arborii în cartiere. Am început mai devreme cu o lună și jumătate mai devreme, ianuarie a fost destul de caldă și ne-a permis să facem astfel de operațiuni”, a declarat Dan Simionescu de la Urbis Serv, pentru sansanews.ro .  

Vremea deosebit de caldă aduce însă și probleme. Lipsa precipitațiilor a uscat pământul , iar pentru a combate seceta și a menține orașul verde, angajații de la Urbis sunt nevoiți să ude plantele. În total peste 65.000 de flori vor fi plantate în această primăvară în tot orașul. Acestora li se adaugă plantele ce vor răsări din bulbii deja plantați, respectiv lalele, zambile și narcise,  ce vor acoperi orașul cu pături curcubeu, informează sansanews.ro .

În ultimii 4 ani, de când în fruntea primăriei Buzău a venit C-tin Toma, au fost plantate, anual, zeci de mii de flori, dar și mii de copaci.

În perioada înfloririi lalelor, de exemplu, Buzăul explodează în culori vii, fiind poreclit Mica Olandă. Asemănarea cu un oraș european modern și curat este justificată și de infrastructura dezvoltată. La Buzău, florile și copacii cresc pe marginea străzilor renovate, care au trotuare și iluminare stradală la fel ca într-un oraș european dezvoltat.

Înverzirea orașului este una din principalele priorități ale Primăriei Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *