Marți, 22 decembrie, va avea loc ultima ședință ordinară a Consiliului Local din 2020. Pe lângă proiectele de hotărâre care vor fi supuse aprobării, conducerea  S.C. „URBIS-SERV” S.R.L. Buzău, a înaintat o NOTĂ DE FUNDAMENTARE, privind aprobarea structurii organizatorice și a statului de funcții.

În contextul prelungirii pandemiei de coronavirus, mai marii Urbis consideră că este necesară reducerea cheltuielilor, implicit a costurilor cu munca vie (52% din total cheltuieli). În acest scop, conducerea propune Consiliului de administrație o nouă structură organizatorică, redusă foarte mult.

Problema cea mai gravă este că vor fi dați afară tot muncitorii de rând, oamenii care se chinuie să își câștige pâinea, mai exact din 326 de persoane, se cere reducerea la 172, bineințeles că șefii vor rămâne tot acolo unde au fost puși.

Consilierul Irinel Cîrstea a semnalat într-o postare pe Facebook, câteva proiecte îngrijorătoare, care vor fi propuse aprobării, la ședința ordinară a Consiliului Local din data de 22 decembrie 2020. Pe lângă concedierile propuse de Urbis, a mai amintit și de măririle de taxe și impozite, dar și de fântânile arteziene care vor costa jumătate de milion de euro, toate acestea în plină pandemie de coronavirus.

„Marți, 22 decembrie, va avea loc ultima ședință ordinară a Consiliului Local din 2020 și una din cele mai importante din acest an. După concedierile din cadrul companiei TransBus, urmează concedieri masive in cadrul companiei Urbis. Peste 80% din cei disponibilizați sunt muncitori. Măriri importante de taxe și impozite pentru persoanele fizice și juridice (…) Dar stați, în curând se vor monta cele 5 fântâni arteziene ce au costat bugetul local peste 500000 euro și vom uita și de taxe și de concedieri.”, a postat pe pagina de Facebook, Irinel Cîrstea, consilier local din partea USR.

Sursa – Facebook Irinel Cîrstea

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
2 thoughts on “Buzău, oraș deschis la concedieri. Muncitorii de la Urbis vor fi dați afară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *