A fost seara problemelor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale din municipiul Buzău. Numeroși buzoieni din mai multe cartiere ale orașului au sunat la 112 și au anunțat că simt un miros puternic de gaze în locuințe sau în proximitatea acestora.

Potrivit buzaualert.ro, oamenii povestesc că au simțit un miros îngrozitor, care le-a produs imediat o stare de rău. De vină nu ar fi gazul care circulă prin conducte, ci substanța introdusă în rețea pentru odorizarea acestuia:

„M-a luat cu amețeală de cum am intrat. Eu stau la etajul patru și cred că toate gazele au ajuns sus. Când mi-a deschis soția, a luat-o cu vărsături. Se pare că e o substanță pusă în gaze, menită să le detecteze, dar așa ceva eu nu am pățit de când sunt.”, a povestit un locatar de la blocul B6 – zona Filaturii, pentru buzaualert.ro .

Sesizările privind mirosul ciudat de la rețeaua de gaze au înroșit telefoanele dispeceratului ISU. Cam în același timp, locatari din zonele Caraiman, Unirii și Transilvaniei au sunat la 112 și au acuzat stări de rău din cauza mirosului de gaze, informează buzaualert.ro .

Se pare că de vină pentru mirosul ciudat ar fi mercaptanul, un derivat organic al hidrogenului sulfurat, cu miros neplăcut, folosit în odorizarea gazelor combustibile spre a semnala pierderile accidentale de gaz.

Sursă: buzaualert.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *