Ca în fiecare județ roșu din România, între primari și președintele CJ există relații instituționale pe linie administrativă, dar și de subordonare politico-financiară. Despre cele instituționale s-a tot scris, însă despre cele de subordonare pe bani publici, mai puțin.

Subordonarea pe linie partid se împarte în două categorii: Prima, cea în care președintele CJ, în cazul buzoian Neagu Emanoil, trimite un ”băiat deștept” la o primărie, unde primarul îi umple desaga cu câteva contracte –achiziții directe- în valoare de aproximativ 10 miliarde de lei în doar doi ani.

A doua, cea în care același Neagu Emanoil trimite tot la o primărie, tot un ”băiat deștept” în scopul de a-i crea poarta de intrare în Corpul Funcționarilor Publici din România. O să spuneți ”ei, și, ce mare lucru? ” Chiar e mare lucru, dar problema asta o voi aborda în episodul următor.

Astfel, primarilor PSD din orașele buzoiene, acolo unde sunt și cei mai mulți bani de sifonat, le este garantată o anumită independență locală și protecție din partea partidului pentru a manevra și direcționa sume importante de bani publici către favoriții lor, persoane care la rândul lor achită un fel de redevențe ilegale, parandărături în limbaj ”business politik”.

Cazul-școală

Stan Sorin-Valeriu este un caz aparte în PSD Buzău. Foarte discret și timid de felul său, domnul Stan este cel mai polivalent pesedist râmnicean din toate timpurile. Acesta  ocupă concomitent nu mai puțin de trei funcții plătite din bani publici: informatician la Școala nr. 1 Rm. Sărat, consilier la Cabinetul senatorial Sbîrnea Liliana, administrator la SC TUC SA, compania de transport călători a Consililui Local Rm. Sărat și director al ziarului ”Sensul Râmnicean” . Măcar de-ar fi atât!

În tot acest timp, voinicul râmnicean dezvoltă și propriile afaceri, tot pe bani publici, că așa le șade bine tinerilor pesediști scriitori și jurnaliști. Împreună cu Lucia Cîrjan (mama primarului Cîrjan) și Dinu Nella, profesoară la aceeași Școală nr. 1 au fost fondatorii SC Media Sens SRL, firmă unde Stan Sorin a debutat ca ”antreprenor” și jurnalist la ”Sensul Râmnicean”, ziar distribuit local până în 2012 când a intrat în comă indusă!

Dar înainte de asocierea cu doamna Cîrjan, în 2004, înființează SC Hefa Real Media SRL, firmă prin intermediul căreia urmează să dea lovitura începând cu 2017 când, prin cumpărare directă, firma pesedistului semnează nu mai puțin de 48 de contracte cu diverse instituții râmnicene în valoare de 4 miliarde de lei vechi. ADP Rm. Sărat, Poliția Locală, câteva școli gimnaziale, Centrul Cultural ”Florica Cristoforeanu”, Piețe Târguri și Oboare Rm. Sărat, Spitalul Municipal sunt doar câteva instituții publice la care primarul Sorin Cîrjan și senatoarea Sbîrnea Liliana l-au conectat pe tânărul politician Stan Sorin. L-au mufat atât de bine încât nici măcar n-au mai ținut cont de faptul că Stan este angajatul Școlii Nr. 1, în același timp firma sa având contracte încheiate cu această instituție.

Propaganda PSD Rm. Sărat

PSD Rm. Sărat a intrat cu bocancii în secția Anestezie și Terapie Intensivă a mediei locale râmnicene, astfel că în 2016, în prejma alegerilor locale, ziarul ”Sensul Râmnicean” este adus la viață pentru prima dată după coma indusă în urmă cu patru ani. Este folosit ca o veritabilă armă de intoxicare în masă a populației. Nu a avut nicio legătură cu informarea corectă

2020- este anul electoral în care se decide în laboratoarele PSD readucerea la viața activă, încă o dată, a ziarului de propagandă roșie. Catalogat de politruci ca fiind ”ziar râmnicean de informare și atitudine”, publicația nu este altceva decât un ziar de propagandă politică a PSD Rm. Sărat și de așezare pe piedestal a primarului Sorin Cîrjan. Mai mult, pe prima pagină a ziarului PSD este prezentat un sondaj de opinie inexistent, neasumat de vreo firmă specializată în sondaje de opinie, prezentat ca fiind realizat de o firmă fantomă, dar care are menirea să-i jignească fără scrupule pe râmniceni prin conținut.

După trei ani grei în slujba PSD și a primăriei de la care a încasat și redistribuit cele 4 miliarde de lei din fonduri publice, Stan Sorin Valeriu a fost recompensat cu un binemeritat loc pe lista de consilieri județeni a PSD Buzău. E puțin?

Sursă: liberinbuzau.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *