O situație de urgență a lovit județul Buzău astăzi, când 46 de localități au rămas fără curent electric, afectând aproape 40 de mii de locuitori. Prefectura Buzău a confirmat că 38.500 de buzoieni se confruntă cu lipsa energiei în 46 de localități, după căderea rețelelor de electricitate.

Printre localitățile afectate se numără: Ulmeni, Mărăcineni, Vadu Pașii, Săgeata, Robeasca, Bisoca, Balta Albă, Boldu, Amara, Ramnicelu, Podgoria, Coțatcu, Grebănu, Racovițeni, Poștă Câlnău, Cochirleanca, Scutelnici, Glodeanu Siliștea, Cotorca, Rusetu, Padina, Căldărăști, Pogoanele, Caragele, Luciu, Largu, Frasinu, Spătaru, Podgoria, Valea Sălciei, Buda, Topliceni, Vintilă Vodă, Sărulești, Stâlpu, Bălăceanu, Ghergheasa, Ziduri, Zoita, Oreavu, Valea Râmnicului, Puiesti, și Știubei.

În urma codului roșu de viscol, circulația pe patru drumuri naționale din județul Buzău a fost întreruptă:

  1. Buzău – Rm. Sărat – Focșani (E85)
  2. Buzău – Vizireni – Brăila (DN 2B)
  3. Costești – Pogoanele – Padina – Ialomița (DN2C)
  4. Rm. Sărat – Boldu – Brăila (DN 22)

Cu toate acestea, rămân deschise circulației rutiere drumurile naționale Buzău – Urziceni – București, Buzău – Ploiești și Buzău – Brașov.

În plus, pentru zona de sud-est a județului Buzău, un cod roșu de viscol este în vigoare până la ora 10:00 pentru localitățile Pogoanele, Săgeata, Padina, Rușețu, Balta Albă, Luciu, C.A. Rosetti, Scutelnici, Cilibia, Vâlcelele, Largu, și Robeasca. Autoritățile locale și echipele de intervenție sunt mobilizate pentru a face față acestei situații de urgență și pentru a asigura securitatea cetățenilor afectați.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *