Tradiția botezării cailor în fiecare an de Boboteaza s-a păstrat la Smeeni si în 2020, pe 6 ianuarie.

Zeci de propietari de cai din comuna buzoiană, Smeeni, și-au dus animalele la ,,Botezul cailor”. Caii sunt botezați pentru sănătate și ca proprietarii să aibă recoltebogate. Este o tradiție bogată de peste o sută de ani.

Din păcate, caii botezați anul acesta de către preoții din comună au fost mult mai puțini la număr, ca în anii precedenți. Motivul poate fi pus în principal pe seama condițiilor meteo, deoarece vântul a suflat astăzi cu putere în zona Bărăganului, informează smeeni.com.

Chiar și așa, cei câțiva tineri și-au adus animalele frumos împodobite în fata bisericilor, unde preoții i-au stropit cu agheasmă, pentru a fi tot anul frumoși, vânjoși și buni de muncă.

Potrivit smeeni.com, bătrânii satului însa își aduc aminte cu drag de zilele de Bobotează în care sute de cai, frumos împodobit cu canafi si zurgălăi, mărșăluiau pe ulițe, și apoi treceau prin fata preotului pentru a fi botezați.

Citește mai mult pe smeeni.com.

Video & foto: smeeni.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *