Biblioteca „Corneliu Coposu” din Râmnicu Sărat este gazda unor proiecte menite să trezească atât celor mici, cât și celor mai mari interesul pentru lectură.

Săptămâna aceasta a debutat cu proiectul „O carte pe zi”, care s-a desfășurat în mediul online. Proiectul a constat în recomandare unei cărți, aflate în fondul bibliotecii. Primul pas a constat în publicarea unor recenzii pe pagina de facebook. Iar, următoarea sarcină a constat în prezentarea a câtorva pagini semnificative din carte. Scopul principal al proiectului este de a determina cititorii să împrumute cartea propusă.

A urmat apoi proiectul „O pagină pe zi”. În cadrul acestui proiect, fiecare copil, membru al clubului de lectură își alege o carte, din care trebuie să citească minim o pagină. O altă sarcină constă în prezentarea impresiilor despre cartea pe care au citit-o săptămâna trecută.

Săptămâna aceasta a avut loc și o întâlnire a clubului de lectură ”Ora poveștilor„ în cadrul căreia au fost lecturate momente din „Întâmplări dintr-o ogradă și cu pace și cu sfadă”, a scriitoarei pentru copii Passionaria Stoicescu. În urma lecturării, au fost purtate dezbateri. Iar mai apoi, cei mici au colorat cărticele cu animale, de la ferma despre care tocmai citiseră în operă.

O altă întâlnire a avut loc, de data aceasta în cadrul clubului de lectură ”Prietenii cărților”. Elevii claselor primare au urmărit un material Powerpoint, care a avut ca temă principală savurare lecturii. Prin intermediul acestei întâlniri, elevii au putut învăța într-un mod amuzant și atractiv cum se pot apropia de lectură, astfel încât să ajungă să o savureze cu adevărat.

Și ultima, dar nu cea din urmă întâlnirea clubului de lectură BookTrailer. În cadrul acestuia, s-au purtat dezbateri pe marginea cărții ”Toata lumina pe care nu o putem vedea”, scrisă de Anthony Doerr. Au fost realizate videoclipuri în care au fost prezentate concluziile și s-a vorbit despre impactul pe care l-a avut lectura asupra membrilor clubului.

cnpaulescu.ro

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *