Biblioteca Corneliu Coposu din Râmnicu Sărat prezintă tinerilor valorile culturale ale orașului

Săptămâna aceasta au avut trei activități educative, pentru cultivarea iubirii pentru lectură în rândul tinerilor. Unul dintre proiectele cu caracter special a fost „Râmnicu Sărat: Un colț de țară românească”.Istoria și personalitățile cu care se mândrește orașul au fost puse în valoare prin intremediul acestuia.

Acest proiect s-a desfășurat atât online cât și în cadrul instituției. Pentru a pune în valoare istoria orașului a fost nevoie mai întăi să o cunoască. Iar pentru a face asta, aceștia și-au ales câte o carte din fondul bibliotecii. Tinerii au ales să nu-și țină opiniile doar pentru ei, ci le-au împărtășit cu oamenii ce urmăresc pagina de facebook a bibliotecii. Scopul principal al acestei activități a fost de a atrage atenția oamenilor asupra unor cărți, ca mai apoi aceștia să le împrumute. Printre cărțile care le-au atras atenția tinerilor se numără: Râmnicu Sărat-itinerar subiectiv, scrisă de Răzvan Theo Chirac; O istorie a Râmnicului Sărat, de G.R. Stănescu, Râmnicu-Sărat – Alexandru Deșliu și multe altele.

Nelipsit de pe lista de activități a fost și proiectul ”O pagină pe zi„. În cadrul acestuia, cei mici și-au ales o carte din care au avut de citit minim o pagină,. Activitate nu s-a sfârșit aici, ci a continuat prin prezentarea opiniilor despre lectura de săpâna trecută.

Proiectul „Ora Poveștilor” s-a desfășurat săptămâna aceasta într-un mod cu totul și cu totul special. Părintele Marius Asanache le-a vorbit celor mici despre atestarea documentară a orașului. Acesta le-a mai vorbit și despre ocrotitoarea orașului, Maica Domului, a cărei sărbătoare a fost săptămâna aceasta.

Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *