Săptămâna aceasta au avut trei activități educative, pentru cultivarea iubirii pentru lectură în rândul tinerilor. Unul dintre proiectele cu caracter special a fost „Râmnicu Sărat: Un colț de țară românească”.Istoria și personalitățile cu care se mândrește orașul au fost puse în valoare prin intremediul acestuia.

Acest proiect s-a desfășurat atât online cât și în cadrul instituției. Pentru a pune în valoare istoria orașului a fost nevoie mai întăi să o cunoască. Iar pentru a face asta, aceștia și-au ales câte o carte din fondul bibliotecii. Tinerii au ales să nu-și țină opiniile doar pentru ei, ci le-au împărtășit cu oamenii ce urmăresc pagina de facebook a bibliotecii. Scopul principal al acestei activități a fost de a atrage atenția oamenilor asupra unor cărți, ca mai apoi aceștia să le împrumute. Printre cărțile care le-au atras atenția tinerilor se numără: Râmnicu Sărat-itinerar subiectiv, scrisă de Răzvan Theo Chirac; O istorie a Râmnicului Sărat, de G.R. Stănescu, Râmnicu-Sărat – Alexandru Deșliu și multe altele.

Nelipsit de pe lista de activități a fost și proiectul ”O pagină pe zi„. În cadrul acestuia, cei mici și-au ales o carte din care au avut de citit minim o pagină,. Activitate nu s-a sfârșit aici, ci a continuat prin prezentarea opiniilor despre lectura de săpâna trecută.

Proiectul „Ora Poveștilor” s-a desfășurat săptămâna aceasta într-un mod cu totul și cu totul special. Părintele Marius Asanache le-a vorbit celor mici despre atestarea documentară a orașului. Acesta le-a mai vorbit și despre ocrotitoarea orașului, Maica Domului, a cărei sărbătoare a fost săptămâna aceasta.

cnpaulescu.ro

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *