OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Artistul Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani. El era internat în spital de duminică, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul unor alte probleme de sănătate. În luna iulie, soția lui a anunțat printr-un mesaj postat pe Facebook că acesta era în stare gravă, după ce a fost găsit căzut în casă.

Decorat de două ori, cu 26 de albume scoase în carieră, buzoianul a cucerit inimile multor români cu muzica lui, dar și cu firea sa optimistă.

Refrenul melodiei lui nea’ Beni, „Cât e Siriul de mare” se aude în Buzău de fiecare dată când orologiul din turnul Palatului Comunal dă ora exactă.

Pentru a celebra marele cântăreț buzoian, în municipiul Buzău, se organizează în fiecare an Festivalul Concurs “Benone Sinulescu”. Nea Beni era cetățean de onoare al localității Țintești, iar în 2017 fusese declarat ”Omul anului”, la Buzău. În luna februarie, anul trecut, iubitul nostru interpret a plantat un stejar (care îi poartă numele) în Parcul Crâng și a inaugurat ROTONDA PERSONALITĂȚILOR.

„Cu siguranță, îi vom duce numele mai departe, într-un fel sau altul. Noi începusem un festival cu el, festivalul  „Benone Sinulescu”, pentru că este un brand pentru Buzău și tot ce înseamnă muzica populară românească. Cu siguranță a fost unul dintre cei mai mari artiști al muzicii populare românești”, a declarat pentru șansanews.ro primarul Constantin Toma.

Sursa foto – Stiri din Surse (Popescu Roberto George)

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *