Baza pe care asezi salteaua patului iti influenteaza odihna mai mult decat ai fi crezut

În timpul procesului de cumpărare a patului, se pune atât de mult accent pe alegerea saltelei potrivite – atat de vanzatorii din magazinele fizice, cat si de articolele din magazinele online. Cu toate acestea, si celelalte componente ale patului sunt la fel de importante pentru a asigura un somn minunat – în special fundația pe care sta salteaua (sau somiera). Înainte de a cumpăra o saltea ori un pat, iată ce trebuie să ai în vedere atunci când vine vorba de găsirea celui mai ideal cadru pentru patul tau și pentru un somn perfect.

De ce am nevoie de o somiera pentru patul meu?

Există multe motive valabile pentru care se recomandă achiziționarea unei baze de pat adecvate pentru orice saltea ați alege. Pentru început, o bază adecvată poate prelungi durata de viață a investiției tale prin limitarea uzurii saltelei. O bază sau o somiera robusta va împiedica salteaua să se lase în anumite zone. In plus va limita pătrunderea prafului și a alergenilor de pe podea în pat.

Oferind saltelei tale mai multă înălțime, somierele îmbunătățesc, de asemenea, fluxul de aer prin saltea. Atât somierele, cât și bazele sunt proiectate cu materiale respirabile pentru a oferi un flux de aer suficient de adecvat pentru a te menține pe tine și patul răcoros toată noaptea.

Indiferent de tipul de somieră în cauză, acest lucru va avea un impact negativ asupra calității somnului – dacă salteaua nu este suficient susținută dedesubt. In caz contrar, te poți trezi cu dureri mari din cauza lipsei de susținere.

Ce sa alegi? Un pat cu somiera sau un pat box spring?  

Box spring-urile sunt concepute pentru a se deplasa cu fiecare mișcare pe care o experimentează salteaua ta, fie că vă rostogoliți în timpul nopții sau vă ridicați din pat. Acestea sunt de obicei încadrate în lemn și conțin straturi de arcuri de susținere pentru a menține greutatea saltelei distribuită uniform. De cele mai multe ori, somierele sunt folosite împreună cu un cadru de pat metalic.

Pe de altă parte, fundațiile sunt mai ferme decât somierele. În schimb, acestea oferă o bază solidă și uniformă și constau, de obicei, dintr-un cadru din lemn și lamele de lemn de susținere.

Cum sa incepi? Asociază salteaua cu baza potrivită. Box-spring-urile sunt de obicei ideale pentru o varietate de saltele, de la saltelele cu arcuri interioare cu spirală până la cele cu aer. Acest lucru se datorează faptului că acestea fac o treabă excelentă în a absorbi presiunea din fiecare mișcare.

Cu mărci de top, saltele si piese de mobilier de toate dimensiunile, magazinul Mobilcasamm.ro iti ofera paturi boxspring in zeci de culori si optiuni de design. Vezi ce ti se potriveste!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *