CJ Buzău este în mijlocul unui scandal de proporții după ce a achiziționat vin și șampanie de la societăți cu legături suspecte. În urma dezvăluirilor făcute de publicația noastră, situația în care fosta Bibliotecă Județeană „V. Voiculescu” din Buzău a fost transformată într-o cramă continuă să atragă atenția opiniei publice. Însă, de data aceasta, scandalul ia o întorsătură neașteptată, pe măsură ce facturile fiscale ale CJ Buzău pentru anul 2023 dezvăluie achiziții neobișnuite de băuturi alcoolice, folosind banii publici.

Conform documentelor obținute, instituția publică a cumpărat vin în valoare de 10.937,38 de lei și șampanie în valoare de 1.680,17 de lei. Acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la modul în care banii publici sunt cheltuiți de către CJ Buzău, în special în contextul în care această achiziție survine la doar două săptămâni după ce clădirea bibliotecii a fost anunțată drept obiectivul unei transformări spectaculoase în cramă de vinuri.

Cu toate acestea, CJ Buzău, prin secretarul general al județului – dl. Laurențiu Gavrilă, a ținut să menționeze că „achiziționarea băuturilor alcoolice au fost pentru desfășurarea de acțiuni ale Consiliului Județean Buzău, respectiv cadouri pentru unele delegații UNESCO, Republica Moldova, etc”.

Furnizorii au același sediu, una dintre firme a vândut și telefoane

Mai mult de atât, investigația noastră relevă faptul că aceste achiziții au fost efectuate de la două societăți comerciale cu sediul la aceeași adresă. Una dintre aceste societăți a fost în trecut implicată în vânzarea de telefoane de ultimă generație către CJ Buzău. Această conexiune ar putea ridica întrebări cu privire la transparența și corectitudinea procesului de achiziție.

În contextul noilor dezvăluiri, opinia publică a devenit tot mai critică și a cerut clarificări din partea autorităților cu privire la aceste achiziții neobișnuite de băutură. Se așteaptă o anchetă detaliată și explicarea oficială din partea președintelui CJ Buzău cu privire la modul în care s-au cheltuit banii publici în această situație, dar și dacă există eventuale conflicte de interese în aceste tranzacții.

cnpaulescu.ro
3 thoughts on “Băutură pe bani publici: După ce a transformat biblioteca în cramă, CJ Buzău a cumpărat și vin din bani publici”
  1. E BUN ASA CITITUL CARTILOR CU CITITUL PAHARELOR MERGE BRICI LA SFIRSIT VORBESTI SINGUR CE AI CITIT TINETO TOT ASA POATE NE APUCAM TOTI DE CITIT IN PAHARE BINEINTELES NU SI APOI FACEM UN REZUMAT AL STICLELOR CONSUMATE NU DOMN SEF AL CONSILIULUI JUDETEAN

  2. De urgenta, biblioteca județeană, sa treaca la statutul pe care l-a avut, de atâtea zeci de ani. Este o clădire monument, de cultura și asa trebuie sa rămână. Sunt unii nenorociți, gunoaie și scursuri umane, care nu se mai sătura de bani, obținuți prin abuzuri, falsificării și corupție. Sa între la pușcărie, ca acolo le este locul și viitorul. Tarnacopul, casmaua și lopata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *