În weekend, poliţiştii au întocmit 7 dosare penale pentru infracţiuni constatate la regimul rutier.

În cazul a 4 şoferi depistați băuți la volan, s-a impus întocmirea de dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi pentru refuz de recoltare de mostre biologice, aparatele etilotest indicând valori între 0,42 şi 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Alte 3 dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Unul dintre protagonişti a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, de poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Berca, pentru cumul de infracţiuni. Este cazul unui bărbat în vârstă de 27 de ani, din Beceni, care în data de 21 martie a.c., a fost depistat pe DJ102F, pe raza localităţii Scorţoasa. Bărbatul circula la volanul unui autovehicul ce nu avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi nu a oprit la semnalul de oprire efectuat de poliţişti, fiind urmărit şi interceptat după ce a încercat să fugă de la faţa locului pe jos.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,09 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării în bazele de date a posesorilor de permis, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul pe care l-a condus nu era înmatriculat.

Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Sursa – IPJ Buzau

Sursa foto – Arhiva

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *