Foto: stiribn.ro

O situație șocantă a avut loc în comuna Cozieni, unde un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost atacat de un urs, suferind răni semnificative. Potrivit comunicatului emis de Spitalul Județean Buzău, bărbatul a fost transportat de urgență la Unitatea de Primire Urgențe (U.P.U) Buzău cu echipaj SMURD.

Conform informațiilor furnizate de Spitalul Județean Buzău, bărbatul prezintă un traumatism toraco-abdominal și multiple escoriații, ca urmare a atacului neașteptat al ursului. Cu toate acestea, se menționează că starea sa hemodinamică și respiratorie este stabilă în prezent, oferind o oarecare alinare în fața gravității situației.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, astăzi la ora 8.45,  un localnic din satul Tulburea a sunat la 112 anunțând că un bărbat are nevoie de îngrijiri medicale pentru că a fost mușcat de un urs. Imediat la fața locului a fost trimis o ambulanță de la Berca și a fost emis un mesaj RO-Alert.

Echipele medicale sunt în prezent dedicate investigațiilor amănunțite pentru a evalua întinderea exactă a rănilor și pentru a stabili cursul optim de tratament.

“La U.P.U-SMURD a fost transportat un barbat, în vârsta de 53 de ani, din comuna Cozieni care a suferit un traumatism toraco-abdominal și multiple escoriatii, dupa ce a fost atacat de un urs. La acest moment, barbatul este stabil hemodinamic și respirator, în curs de investigatii”, conform unui comunicat emis de Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Îngrijorarea comunității locale este profundă, iar autoritățile sunt în alertă pentru a preveni alte incidente similare în viitor.

Experții în gestionarea și protejarea faunei sălbatice au fost și ei alertați, pentru a lua măsuri adecvate în cazul în care ursul ar putea reprezenta un pericol pentru comunitate și a preveni eventualele alte întâlniri nefericite între oameni și animale sălbatice.

Comunitatea din comuna Cozieni rămâne în așteptare pentru noi informații cu privire la evoluția stării de sănătate a bărbatului și la măsurile ce vor fi luate pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Foto: Arhivă

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *