Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni, au depistat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Mihăileşti, la volanul unui autoturism pe DN2E85, în localitatea Glodeanu Sărat.


În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul nu deţinea permis de conducere şi totodată consumase băuturi alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,92 mg/l, alcool pur în aerul expirat.


Bărbatul a refuzat solicitarea poliţiştilor de a-l însoţi la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Tot cu dosar penal s-a ales şi proprietarul autoturismului, un bărbat de 33 de ani din Ilfov, pentru încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Față de buzoian, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *